Close

Kinderopvang VS schrijft op buik baby: 'Mijn luiers zijn op'

29 januari 2020 03:01 / Nieuws
Zelfs na een paar keer schrobben bleef de boodschap zichtbaar.
Zelfs na een paar keer schrobben bleef de boodschap zichtbaar.
E Een moeder in de Amerikaanse staat Florida heeft woedend gereageerd toen ze haar baby had opgehaald van de kinderopvang en thuis een schokkende ontdekking deed. Een medewerker van de opvang had met stift een boodschap op de buik van haar zoontje geschreven.

Volgens Heather Chisum, een alleenstaande moeder van twee kinderen, geeft de kinderopvang aan het einde van elke dag een briefje mee in de broodtrommel van haar zoon. Daarop staat op hoe de dag verliep. Omdat ze de briefjes niet altijd leest, had een medewerker van de opvang blijkbaar besloten om haar op een andere manier te bereiken. 

'Lees alsjeblieft mijn briefjes' 

'Mama, mijn luiers zijn op, lees alsjeblieft mijn briefjes', stond op de buik van de baby geschreven. Chisum was geschokt en uitte haar woede op Facebook. "Ik ben een alleenstaande moeder met twee jonge kinderen en een fulltimebaan", schrijft ze. "Klaag me maar aan als ik niet elke dag het briefje lees."

Volgens Chisum was het een aantal maanden eerder ook al gebeurd dat haar zoontje met stift op zijn buik thuis kwam. De moeder kreeg de boodschap dit keer nauwelijks weggepoetst. Het dagje naar het strand dat ze in gedachten had met haar kinderen viel daardoor in het water. 

'Kinderachtig en walgelijk'

Het Facebookbericht van de moeder werd duizenden keren bekeken en veel van de lezers deelden haar woede. "Dit is kinderachtig, onprofessioneel en walgelijk", schrijft een van hen onder het bericht van Chisum. 

De verantwoordelijke medewerker van de kinderopvang is inmiddels ontslagen, melden Amerikaanse media. "We bekijken onze protocollen die we hebben om te zorgen dat zoiets als dit nooit meer gebeurt", zegt de directeur in een verklaring. 

Een zware bevalling

Een IJslandse moeder beviel begin dit jaar van een baby van zes kilo. En als je bedenkt dat een gemiddelde baby tussen de 2,5 en 4,5 kilo weegt dan is dat niet mals.

RTL Nieuws