Close

Miljuschka Witzenhausen nog nooit zo eerlijk op social media

01 februari 2020 01:02 / Nieuws
D De presentatrice heeft het helemaal gehad met alle gepolijste foto's op social media. Daarom laat Miljuschka Witzenhausen (34) nu van zichzelf horen met een tegenbeweging: #eerlijkefoto.
"Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere, puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn"

Op Instagram laat Miljuschka weten zich enorm zorgen de maken over wat social media doet met kinderen. "Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere," begint ze haar bericht, dat ze plaatst bij twee onbewerkte foto's van haarzelf in bikini. 

Volgens de presentatrice wordt er gestreefd naar een massaal perfect beeld, wat volgens haar alleen kan worden bereikt met fillers, wimperextensions, overdreven aangezette wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. "Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten, want ze worden omringd door stapels pizza's en ijs."

View this post on Instagram

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Miljuschka, die normaal gesproken stevig in haar schoenen staat, wordt onzeker van de stroom. "Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond wordt. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere, puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn," aldus de chefkok. 

Zelf maakt ze zich er soms ook schuldig aan, omdat ze voor haar werk vaak professioneel wordt opgemaakt. Daarom wil de presentatrice nogmaals benadrukken dat het niet zo werkt in 'het echte leven'. Miljuschka: "Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte, niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn make-uploze hoofd rond."

Omdat ze niet wil dat haar eigen dochter opgroeit 'in een bubbel van irreëel beeld', deelt ze daarom en goudeerlijke foto van haar eigen lichaam. Daarnaast roept ze haar volgers op ook een foto te delen "zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld".

De post van Miljuschka krijgt veel support. "Liefde voor jou en hoe je dit onderwerp aansnijdt," schrijft Marlijn Weerdenburg. En ook Gwen van Poorten staat achter haar actie. Zarayda Groenhart laat weten: "Prachtig. En herkenbaar! Love your #eerlijkefoto en nog meer je eerlijke verhaal erbij."

RTL Boulevard