Close

Blij in mei april! The lost art of sexting

09 april 2020 11:04 / Even iets leuks
La grande odalisque - Jean-Auguste-Dominique Ingres
La grande odalisque - Jean-Auguste-Dominique Ingres
& 'Blij in mei' was de oorspronkelijke titel van deze reeks. Maar het is pas april en we snakken nu al naar af en toe wat goed nieuws - en jij wellicht ook. Dus dat gaan we brengen: iedere ochtend in april iets wat fijn, mooi, gezellig, vriendelijk of grappig is. Met dit keer: nieuwe pit in je virtuele seksleven.

Ja, het is rot dat je je geliefde nu even veel minder kunt zien. Of dat er voort-du-rend een paar kinders in de buurt zijn die wat quality time á deux zo volhardend dwarsbomen, dat je begint te vermoeden dat er opzet in het spel is. Deze tijden vragen om creatieve oplossingen voor prangende vraagstukken, ook als die betrekking hebben op je seksleven. Wat kan je nog doen, als je niet in de gelegenheid bent om elkaar daadwerkelijk te bespringen?

Enig rondvragen leert dat er ineens weer veel meer hete berichtjes worden uitgewisseld. Met Tinderdates die voorlopig rijkelijk buiten de anderhalve meter-zone vallen, met FWB's in andere steden en prela's in het buitenland, maar ook gewoon met die leuke man aan de andere kant van de eettafel. Een blijde ontwikkeling, die wat ons betreft navolging mag krijgen als we elkaar straks weer onbeperkt aan kunnen raken. Maar waar moet je op letten?

Dat vragen we aan Anneloes Nieuwenhuijse van seksplatform voor vrouwen LotteLust

Wees mysterieus

Eerst maar eens wat je vooral níet moet doen. Daar hoeft Nieuwenhuijse niet lang over na te denken: "Het ligt voor de hand, maar ik kan het niet genoeg benadrukken: stuur geen herkenbare afbeeldingen van jezelf. Geen tattoo's, geen moedervlekken, en natuurlijk ook je gezicht niet. Tuurlijk, als je al tien jaar bij elkaar bent en je zeker weet dat je de ontvangende zijde kan vertrouwen is er niks mis mee. Maar houd er hoe dan ook rekening mee dat de foto's die je stuurt misschien zouden kunnen uitlekken."

Let daarbij ook op schijnveiligheid. "Bij Snapchat krijg je een melding als iemand een screenshot maakt. Maar dat je die melding niet krijgt, betekent natuurlijk niet dat de ander geen foto heeft genomen van de afbeelding die jij stuurde. Met een tweede camera is dat zo gepiept."

Vind je het überhaupt een beetje too much om gelijk iets van jezelf te sturen? Dan had het Belgische Charlie Magazine, helaas inmiddels ter ziele, nog een mooie tip: stuur eerst 's een ander erotisch grapje

Toestemming schmoestemming

Ja, als je van plan bent een volwaardige dickpic te sturen, is het best handig om te vragen of je sexting-partner-in-dus-liever-geen-crime daar wel op zit te wachten. Maar je hoeft het ook niet te overdrijven, zegt Nieuwenhuijse: "Als het goed is, is jullie gesprek een samenspel, niet een eenzijdig verhaal. Samen zorg je voor een opbouw en merk je of de ander net zo in the mood is al jij. Als je elkaar goed aanvoelt, hoef je echt niet meer te vragen of hij of zij het waardeert dat je een spannend plaatje van jezelf stuurt."

Bestemming onbekend

Wat dan wel handig is: even checken en dubbelchecken of je al die heerlijke vunzigheid wel op het juiste adres aflevert. "Ik heb zelf weleens een tamelijk expliciet videootje gekregen van een meisje dat ik ken, via Snapchat. Dat was heel duidelijk niet voor mij bedoeld. Voor mij maakte dat niks uit, maar voor haar was het behoorlijk lullig." En als je dan toch aan het checken bent, zorg dan ook dat je zeker weet dat de telefoon van de ontvanger niet op een drukke vergadertafel ligt. Op dit moment is die kans niet zo groot natuurlijk, maar ook en petit comité - stel je voor: ze is net bij haar ouders op bezoek - is het niet per se leuk als er ander gezelschap meekijkt.

It's all in the game

"Eigenlijk," zegt Nieuwenhuijse, "is sexting gewoon een vorm van voorspel. En in die zin is de periode waarin we nu verkeren best voordelig: het is noodgedwongen heel langdurig." Dat is op veel vlakken een nadeel, maar als het om de opbouw van seksuele spanning gaat: zeker niet. Dus doe het langzaam en uitgebreid: je hebt eindelijk eens alle tijd van de wereld om het verlangen te doen ontvlammen.

Wees specifiek

Je komt natuurlijk prima weg met 'En nu zoen ik je in je nek', maar het is wel een beetje... generiek. Beter ben je, juist bij het sexten, enorm specifiek. Nieuwenhuijse: "Dit is een mooi moment om op veilige afstand uit te spreken wat je zou willen doen of wat je hoopt dat de ander met jou zal doen, zodra je elkaar weer ziet." Ga eens na of je nog onvervulde sekswensen hebt en kijk of de ander te porren is om er virtueel in mee te gaan. "Dit is ook een goeie als je al lang een relatie hebt en er misschien wat sleur in is geslopen. Zo door de telefoon heen is het veilig verkennen wat de ander in de krochten van z'n gedachten het liefst zou willen proberen." En dat gaat ook prima als jij beneden op de bank zit, en zij boven op zolder.

Houd het subtiel

De kracht van de suggestie is a force to be reckoned with. De x in sex heeft van alles met de fantasie te maken, dus maak daar gebruik van, tipt Nieuwenhuijse: "Laat zeker wat aan de verbeelding over. Stuur bijvoorbeeld niet zomaar een foto van je borsten, maar van een stukje kant van je slipje." Hetzelfde geldt voor stukjes tekst. Een "Ik ram mijn voorbinddildo bij je naar binnen" is - een enkele uitzondering daargelaten - niet per se erotisch. "Ik lik je precies nét niet daar waar jij het het allerlekkerste vindt", is suggestiever en voor meer interpretaties vatbaar. 

Maak het tastbaar

Wie zegt dat je alles maar digitaal moet doen? Helemaal niemand! Nieuwenhuijse: "Ik heb het hier ook even over gehad met de redactie van LotteLust en de beste tip die ik kreeg, was om ook gewoon een keer echt iets per post te sturen. Dus als je dat prikkelende stukje kant op de foto hebt laten zien, stop dan ook je slipje in een envelop en stuur het op. Of een polaroid, ook leuk!" Een speeltje laten bezorgen waarvan je weet dat de ander er pret mee gaat hebben is ook bepaald sfeerverhogend of als je het liever subtiel aanpakt - zie hierboven - gewoon iets met jouw parfum erop. 

Op deze manier draai de verplichte afstand waar we het maar mee te doen hebben in je voordeel en geef je je seksleven een saucy upgrade. Happy sexting! 

Peper Hofstede

LEES MEER OVER