Close

Tamar (25) fotografeert pasgeborenen nu door het raam

08 april 2020 04:04 / Nieuws
O Onlangs begon de 25-jarige Tamar uit Den Haag met het maken van zogenaamde 'fresh 48 shoots': foto's van baby's in de eerste 48 uur van hun leven. Maar door de corona-uitbraak ging dat niet meer. De fotograaf bedacht een oplossing.

"Ik vond het zo jammer dat ik die ouders moest teleurstellen", vertelt Tamar aan Editie NL. "Ik dacht: waarom maak ik de foto's niet van buitenaf? Dat kan nog wel'." 

Sindsdien ligt er een glazen laag over haar familieportretten. "Ik vind het resultaat eigenlijk heel mooi. En het is typerend voor de tijd waarin deze kinderen geboren zijn. Later zullen hun ouders vertellen dat er geen kraambezoek langs mocht komen."

'Meer op hun gemak'

Ook alle kersverse ouders regeren volgens Tamar enthousiast. "En ik heb het gevoel dat ze zich nog meer op hun gemak voelen. De afstand is groter, dat maakt het minder spannend." 

Ze hoopt dat ze andere fotografen kan inspireren met haar werk. "Ik laat zien dat er een oplossing is voor een groot probleem." 

Toch is ze niet van plan om, zodra alles weer normaal is, met deze manier van fotograferen verder te gaan. "Het is leuk dat ik het vertrouwen heb gekregen, maar deze manier van werken heeft niet mijn voorkeur."

Editie NL