Close

Happy hour at home: de quarantaine-cocktail

01 mei 2020 02:05 / Even iets lekkers
Meryl Streep deed mee aan een online Broadway-optreden
Meryl Streep deed mee aan een online Broadway-optreden
A Als je zin hebt in een drankje, kan je natuurlijk een fris biertje opentrekken. Maar je kunt ook net iets creatiever te werk gaan: maak eens een quarantaine-cocktail. Heerlijk om rustig van te nippen in je elegantste huispak en mede mogelijk gemaakt door onze helden Ina Garten en Meryl Streep. Cin cin!

Nu werk- en weekenddagen naadloos in elkaar overvloeien en bijkans ieder uur wel een vleugje extra happy zou kunnen gebruiken, laven wij ons graag af en toe aan een homemade cocktail. Van quarantini tot pandemic-punch: inspiratie te over. Een parapluutje erin mag hoe dan ook, als je daar gelukkig van wordt. Wij delen drie recepten met je. Cocktail-queens Meryl Streep en Ina Garten gingen je voor en het beeldmateriaal dat dáár uit voortkwam, stemt ons eeuwig dankbaar. 

 

1. Quarantini

De stap van martini naar quantini was snel gemaakt! In theorie kun je elke cocktail op dit moment een quarantini noemen, maar er zijn een paar recepten die door de komst van corona zijn ontstaan. Alles voor de nodige extra weerstand. Baat het niet, dan schaadt het niet. Om te delen:

  1. 100 milliliter wodka
  2. 50 milliliter vlierbessensiroop
  3. Een scheutje sinaasappelsap (voor de vitamine c)

 

2. Pandemic-punch

Deze is super easy! Het enige wat je nodig hebt is vruchtensap en wodka. Welke soort of smaak vruchtensap, is volledig aan jou. De verhouding is als volgt:

  1. Eén deel wodka
  2. Twee delen vruchtensap

Vervolgens lekker shaken, in een mooi glas gieten en voila! Voor de lol kun je er ook nog wat stukjes fruit in gooien zoals appel en sinaasappel, kun je jezelf wijsmaken dat het ook nog een beetje gezond is. 

3. Cosmopolitan

Deze klassieker staat bekend als een vrouwendrankje en vond gretig aftrek onder de personages uit Sex and the city. Volgens mij is-ie voor iedereen heel lekker. De Amerikaanse schrijver en tv-kok Ina Garten is er overduidelijk ook dol op. Met haar recept probeerde ze haar volgers een hart onder de riem te steken en dat is wat ons betreft meer dan gelukt. Hieronder zetten we de ingrediënten op een rijtje voor vier personen (of een wilde avond in je uppie).

  1. 100 milliliter wodka
  2. 60 milliliter triple sec (sinaasappellikeur)
  3. 120 milliliter cranberrysap
  4. Het sap van twee limoenen
  5. 4 ijsblokjes

En shaken maar!