Close

Genezing coronapatiënten Oostenrijk na bloedtransfusie

07 mei 2020 11:05 / Nieuws
Een testlab voor het coronavirus
Een testlab voor het coronavirus
D Drie coronapatiënten in Oostenrijk zijn genezen nadat ze bloedtransfusies kregen met het bloedplasma van mensen die hersteld waren van het virus. Dat maakte Robert Krause, een specialist van het ziekenhuis in de stad Graz, tijdens een persconferentie bekend.

Het ging om mensen die een verzwakt afweersysteem hadden. Twee van hen hadden ook andere ziektes. De leeftijd en identiteit van de patiënten is niet bekendgemaakt.

Oproep om te doneren

Het Rode Kruis in Oostenrijk roept mensen op om plasma te doneren om te komen tot meer behandelingen. Tot nu toe kon bij twintig mensen plasma worden toegediend. Tweehonderd Oostenrijkers hebben tot nu toe plasma gedoneerd.

Erik is genezen van corona, nu helpt hij zieken met zijn bloed

Ook in Nederland wordt plasma gebruikt bij de behandeling van coronapatiënten.

De behandeling met bloedplasma van dragers van het virus is al in verschillende landen getest, maar er zijn nog steeds weinig medische gegevens beschikbaar om de effectiviteit ervan te bewijzen.

Ook Nederlands onderzoek

Zuid-Koreaanse artsen meldden begin april dat twee mensen met zware klachten door het coronavirus zijn genezen nadat bloedplasma was toegediend van andere, weer herstelde coronapatiënten. Ook in Nederland kijken artsen naar bloedplasma van genezen mensen. Het Erasmus MC in Rotterdam kondigde eind maart aan met het toedienen van bloedplasma te zullen beginnen.

ANP / RTL Nieuws