Close

Biden heeft spijt van opmerking over zwarte Amerikanen die op Trump stemmen

23 mei 2020 08:05 / Nieuws
Joe Biden (archieffoto)
Joe Biden (archieffoto)
& 'Zwarte Amerikanen die op Donald Trump stemmen zijn niet écht zwart'. Met die opmerking haalde presidentskandidaat Joe Biden zich gisteren veel woede op de hals. Nu komt hij erop terug.

Biden zei gisteren tegen een prominente zwarte radiopresentator dat hij 'geen echte zwarte' was als hij moest nadenken of hij hem steunde of president Donald Trump. 

De 77-jarige Joe Biden is erg populair bij zwarte kiezers. Hij was de vicepresident van de eerste zwarte president van de VS, Barack Obama.

De opmerkingen kwamen hem juist onder zwarte kiezers op veel kritiek te staan. Veel mensen vonden de opmerking neerbuigend. Ook zijn tegenstander had kritiek: de campagne van Trump noemde de opmerking zelfs 'racistisch'.

Niet zo bijdehand

Ook Biden zelf heeft nu spijt. Hij zegt nu dat hij 'niet zo bijdehand' had moeten doen. "Niemand zou op basis van ras of religie op een bepaalde partij moeten stemmen", zegt hij.

De uitglijders van Biden zorgen voor onvrede bij Democraten. Die hebben twijfels of hij wel de juiste presidentskandidaat voor de partij is.

RTL Nieuws

EVA OP INSTAGRAM