Close

Dromen van een nieuwe baas: je bent niet de enige

28 september 2020 05:09 / Carrière
E Een manager die nooit naar je luistert, werk waarin je niet door kunt groeien, een salaris dat niet naar je zin is: het zijn allemaal redenen voor hoogopgeleide werknemers om op zoek te gaan naar ‘de volgende uitdaging’, blijkt uit onderzoek van Intermediair. Oók nu de arbeidsmarkt er niet zo florissant bij ligt.

We leven in een veranderde wereld, ook op het gebied van werk. Misschien heb je al in geen maanden meer een kantoor van binnen gezien, ben je de helft van je opdrachtgevers kwijt of mag het praatje bij de koffieautomaat alleen nog maar als je eerst drie keer je handen hebt gewassen. En toch gaat het leven, zoals zo vaak als er zich een tragedie voltrekt, ook gewoon door. Ook op het gebied van werk. En dus zijn er ondanks alles nog genoeg mensen op zoek naar een nieuwe baan of houden ze zich bezig met hun arbeidsvoorwaarden of die collega met wie ze steeds botsen.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek. Het is uitgevoerd tussen 28 februari en 5 april 2020* – midden in de coronacrisis dus - onder ruim 4.883 hoogopgeleide Nederlanders. We vragen Sharita Boon, commercieel directeur van DPG Recruitment, naar de resultaten.

Hoeveel mensen zijn er eigenlijk op zoek naar een nieuwe baan?

“In ons onderzoek geeft 71 procent van de mannen en 63 procent van de vrouwen aan een nieuwe functie wel te zien zitten. Dat klinkt als heel veel, maar een deel van deze mensen is ook op zoek omdat het moet – door een reorganisatie bijvoorbeeld. En niet iedereen is even actief in z’n zoektocht: ze geven aan open te staan voor een mooie nieuwe kans, als die zich voordoet.”

Maar toch, in deze tijden…

“Je ziet wel dat het vertrouwen in de arbeidsmarkt flink is afgenomen. In 2019 noemde 10 procent van de respondenten de arbeidsmarkt nog ongunstig tot zeer ongunstig, nu is dat opgelopen tot 36 procent. En waar ruim de helft vorig jaar de omstandigheden op de arbeidsmarkt gunstig tot zeer gunstig vond, is dat nu nog maar 12 procent. Bovendien heeft het vertrouwen in de eigen baanzekerheid* best een deuk opgelopen, en daarbij speelt de coronacrisis ook een rol. Vooral jongere werknemers zijn niet zeker over hun contract bij hun huidige werkgever. Dat is niet zo gek, want zij hebben vaker tijdelijke contracten. En je ziet dat het vertrouwen van vrouwen scherper is gedaald dan dat van mannen.”

Waarin zit dat verschil?

“Mannen hebben vaker een vast contract dan vrouwen – 74 procent tegenover 65 procent – dus in die zin zijn ze ook echt vaak verzekerd van hun baan. Mannen zijn bovendien vaker tevreden over hun salaris en de andere arbeidsvoorwaarden. Dat is ook niet zo gek, want zij verdienen nog steeds gemiddeld genomen 8 procent meer, dat is gemiddeld 5000 euro op jaarbasis. En hoe hoger op de ladder, hoe groter de kloof. Bij juridische en financiële instellingen kan het wel oplopen tot 12.000 euro per jaar.”

Wat zijn redenen dat mensen ondanks alles nu toch op zoek gaan naar iets nieuws?

“Dat kan twee verschillende soorten oorzaken hebben: push en pull. Ga je weg omdat je je huidige werk niet meer leuk vindt, of omdat je iets nóg beters hebt gevonden? In het eerste geval zien we dat vooral een gebrek aan doorgroeimogelijkheden een rol speelt en daarnaast ook de inhoud van de werkzaamheden en de hoogte van het salaris. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat inhoudelijk leuk werk, een goede werk-privébalans en prettige collega’s de belangrijkste pull-factoren zijn. Daarnaast kijken mannen meer naar hun inkomen en de flexibiliteit van de baan, terwijl vrouwen meer waarde hechten aan werk dicht bij huis en een vast contract.”

We zien ook dat mensen belang hechten aan een goede relatie met hun leidinggevende.

“Klopt, van alle hoogopgeleiden die actief op zoek zijn naar ander werk, doet ruim een kwart dat omdat ze het niet goed kunnen vinden met hun baas of het management. Dat heeft juist ook met de huidige situatie te maken: nu we veel thuiswerken maakt een prettige relatie met je leidinggevende een groot verschil in je werkplezier. We hebben eerder een onderzoek gedaan onder de lezers van Intermediair, waarin we ook vroegen naar wat mensen dan onprettig vinden aan hun baas. Met stip op één voor mannen en vrouwen: een leidinggevende die niet naar je luistert. Daarnaast ergeren mannen zich vooral aan iemand die ze incompetent vinden of die altijd alles beter weet, en vinden vrouwen het vervelend als hun manager manipulatief is of niet behulpzaam bij het verder komen in de carrière. En dat is, zo blijkt nu, dus ook echt een veelvoorkomende reden om naar iets anders op zoek te gaan.”  

Alle bevindingen van het Intermediair Imago Onderzoek kun je hier lezen.

 

* De vragen over baanzekerheid werden in augustus nog herhaald omwille van de relevantie. 

Peper Hofstede

LEES MEER OVER