Close

Trump in quarantaine na coronabesmetting belangrijke adviseur

02 oktober 2020 03:10 / Nieuws
Hope Hicks, vorige maand onderweg naar een campagne met president Trump.
Hope Hicks, vorige maand onderweg naar een campagne met president Trump.
E Een van de belangrijkste adviseurs van Donald Trump, Hope Hicks, is besmet met het coronavirus. Hicks reisde de afgelopen week meerdere keren samen met de Amerikaanse president. "We weten dat de president niet graag een masker draagt. Hij zou dus in aanraking kunnen zijn gekomen met haar toen zij besmettelijk was", vertelt correspondent Erik Mouthaan.

President Donald Trump heeft bevestigd dat Hicks is besmet met het coronavirus. Hij en first lady Melania Trump zijn getest op het virus en wachten op de uitslag.

"Of we in quarantaine gaan weet ik nog niet", vertelde de president in eerste instantie. Even later liet de president via Twitter weten in quarantaine te zullen gaan. Ook Melania Trump gaat in quarantaine in afwachting van de testuitslag. 

Samen gereisd

Hicks reisde deze week meerdere keren samen met de Amerikaanse president. Zo was Hicks samen met Trump aan boord van het Air Force One-vliegtuig, toen de president onderweg was naar het verkiezingsdebat. Ook vlogen de twee samen in een helikopter. 

Er zijn verschillende soorten adviseurs van de president, legt Mouthaan uit. "Sommige ziet hij heel af en toe, of belt hij graag. Maar Hope Hicks is iemand die hij graag om zich heen heeft. Dat blijkt wel uit het feit dat ze de afgelopen tijd zo vaak met hem gereisd heeft."

Desastreus

Er is dus een kans dat Trump met Hicks in contact is geweest toen zij besmettelijk was. "Het zou een desastreuze ontwikkeling zijn als de president een maand voor de verkiezingen ziek zou worden", zegt Mouthaan.

"De president is een 74-jarige man met een onderliggende kwaal, namelijk obesitas. Van de andere kant wordt de president gemiddeld één keer per dag getest en zeggen zijn artsen dat hij zeer gezond is voor een man van zijn leeftijd." Trump zelf zegt dat zowel hij als first lady Melania Trump veel in contact is geweest met Hicks.

Vooraanstaande adviseur

Hicks is een van Trumps belangrijkste adviseurs. Eerder was ze hoofd communicatie van het Witte Huis, maar twee jaar geleden diende ze haar ontslag in. In de aanloop naar de verkiezingen is Hicks terug als vooraanstaande adviseur. "Ze is duidelijk een favoriet van de president", zegt Mouthaan. 

RTL Nieuws