Close

President Trump en zijn vrouw testen positief op corona

02 oktober 2020 07:10 / Nieuws
D De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania hebben het coronavirus. Dat heeft Trump zelf bekendgemaakt op Twitter.

Trump en zijn vrouw hadden zich laten testen nadat Hope Hicks - een belangrijke adviseur - besmet bleek.

Hicks reisde dinsdag met Trump aan boord van Air Force One naar het eerste presidentiële debat in Cleveland. Ze ging een dag later ook met de president mee naar een verkiezingsbijeenkomst in de staat Minnesota en zat in de helikopter die Trump daarna terug naar Washington bracht.

Obesitas

Volgens Amerikacorrespondent Erik Mouthaan is het nog niet bekend of de president symptomen heeft. "De arts van Trump heeft een schriftelijke verklaring gegeven waarin staat dat Trump kan doorwerken tijdens zijn herstel. Dat zou er op kunnen wijzen dat hij symptomen heeft."

Mouthaan noemt de besmetting van Trump zorgelijk, een maand voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "De president is een 74-jarige man met een onderliggende kwaal, namelijk obesitas. Van de andere kant wordt de president gemiddeld één keer per dag getest en zeggen zijn artsen dat hij zeer gezond is voor een man van zijn leeftijd."

Toch komt het waarschijnlijk als een schok voor de Amerikaanse bevolking. "Ik denk dat veel Amerikanen bezorgd zijn", aldus Mouthaan.

Situatie Joe Biden

De president en zijn vrouw zitten nu in quarantaine. "Hij zal voorlopig thuisblijven. De afgelopen tijd had hij een heel heftig schema, met elke dag een grote verkiezingsbijeenkomst." Vicepresident Mike Pence wordt op dit moment ook apart gehouden.

Volgens Mouthaan is er nog geen duidelijkheid over de situatie van Joe Biden, de Democratische tegenkandidaat van Trump voor het presidentschap. Die stond eerder deze week nog samen met Trump op een podium tijdens het eerste verkiezingsdebat.

"Ze hebben elkaar toen geen hand gegeven. Maar er is al wel bekend geworden dat de campagne van Biden een journalist heeft geweigerd om met Democratische kandidaat mee te reizen, omdat die ook was meegereisd met Trump."

Hope Hicks, vorige maand onderweg naar een campagne met president Trump.
Hope Hicks, vorige maand onderweg naar een campagne met president Trump.
RTL Nieuws