Close

Pernille opent tattooshop waar alleen vrouwen werken

06 februari 2021 05:02 / Nieuws
Tessa, Pernille en Donna gaan in de tattooshop werken
Tessa, Pernille en Donna gaan in de tattooshop werken
H Haar nieuwe studio in Delft is er klaar voor, nu is het alleen nog wachten tot de lockdown voorbij is. Pernille Overkamp (25) uit Delft staat te popelen om haar tattooshop te openen. Daar gaan alleen maar vrouwen werken. "Het is een mannenwereld, maar steeds meer vrouwen gaan tatoeëren."

Pernille vindt dat er nog steeds een stigma op tattoostudio's ligt. Daar wil ze met haar tattooshop Sapphire Ink verandering in brengen. "Ik vind het tof om te laten zien dat iedereen welkom is. Door met vrouwen te werken straalt het uit dat je er ook als vrouw welkom bent", zegt ze.

Want het is nog best wel een mannenwereld. "Toen ik 6 á 7 jaar geleden begon, was ik een van de weinige vrouwen. Als ik dan zei 'ik ga je tattoo zetten', werd ik soms wel vreemd aangekeken door mannen."

Dat is gelukkig aan het veranderen. "Ook op televisie zie je steeds meer vrouwen tatoeëren. In Ink Master (een Amerikaans televisieprogramma waarin gestreden wordt wie de beste tatoeëerder is, red.) deden in het eerste seizoen alleen maar mannen mee. Daar kwamen gedurende de seizoenen steeds meer vrouwen bij."

Mannen welkom

Mannen hebben nog steeds de overhand in het wereldje, maar dat vindt Pernille helemaal niet erg. "Je ziet dat steeds meer vrouwen dit werk gaan doen en dat is super tof."

Een van de tatoeages die Pernille zette
Een van de tatoeages die Pernille zette

Bang dat mannen denken dat ze bij haar geen tattoo kunnen laten zetten, is ze niet. "Ik ga ook niet op de deur hangen: mannen niet welkom", lacht Pernille. "Je moet gewoon een goede balans vinden. Ik zit in de fijne lijnen, de bloemetjes en de dieren. Een van de andere meiden is meer van de mannentattoo's: wat stoerder, black and grey tattoos. Daarmee blijf je toch wel mannen lokken."

Ook vinden veel mensen het volgens Pernille tegenwoordig juist fijn om door een vrouw getatoeëerd te worden. "Mannen vinden het vaak fijn omdat ze minder stoer hoeven te doen. En als klanten voor een intieme tattoo komen, hebben ze soms liever dat een vrouw het zet."

EditieNL