Close

Melissa (25) overleden, ondanks 'kwaad bloed' bleef ze altijd naar lichtpuntjes zoeken

23 maart 2021 03:03 / Nieuws
Melissa.
Melissa.
M Melissa Kremer is op 25-jarige leeftijd overleden aan leukemie. Dat is via haar eigen Instagramaccount bekend geworden. De jonge vrouw deelde tot het laatste moment filmpjes over de ziekte en haar blog Kwaadbloed werd gevolgd door honderdduizenden Nederlanders.

Het afgelopen jaar zette Melissa alles op alles om de kerst halen. Dat lukte tegen de verwachting van artsen in, maar langzaam ging het steeds slechter.

Melissa kreeg begin vorig jaar te horen dat ze voor de tweede keer leukemie had, en dat ze deze keer niet te genezen was. Ze noemde de ziekte 'het monster', en werd landelijk bekend doordat ze haar ziekteproces deelde via haar blog Mijnkwaadbloed.

Ook op Instagram, waar ze inmiddels 226.000 volgers heeft, deelde ze openhartig hoe het met haar ging. Veel mensen volgden haar en leefden met haar mee. Op dat kanaal is haar overlijden dinsdag bekend gemaakt.

Melissa wilde taboes doorbreken, laten zien hoe het was om op jonge leeftijd kanker te hebben. Hoe het was om te leren leven met doodgaan.

Ze deelde haar verhaal daarom onder meer met RTL Nieuws, schoof aan als gast bij Jinek en schreef een boek, waarvan de eerste versie begin maart gedrukt werd. Die eerste druk was binnen enkele weken uitverkocht. Op haar sterfbed werkte ze nog aan het laatste hoofdstuk.

Tot op het laatste moment vertelde ze haar volgers hoe het met haar ging. Tegelijkertijd bleef ze altijd lichtpuntjes zien, en vertelde ze haar volgers hoe waardevol ze waren en dat ze hoopte dat ook zij lichtpuntjes zagen.

Melissa had een ultieme boodschap: dat het leven heel kort is en dat je moet doen wat je gelukkig maakt. "Hoe moeilijk en zwaar het leven soms ook is, er zijn altijd kleine positieve dingetjes", vertelde ze eerder aan RTL Nieuws.

"En hoe moeilijk en zwaar het ook is, je hebt maar één leven en één lichaam. Leef het leven. Gun jezelf wat en geef jezelf liefde want iedereen is die liefde waard."

RTL Nieuws