Close

Uitgelaten reacties na juryuitspraak in zaak-Floyd: 'Een keerpunt in geschiedenis'

21 april 2021 12:04 / Nieuws
Uitgelaten reacties buiten de rechtbank na de uitspraak van de jury.
Uitgelaten reacties buiten de rechtbank na de uitspraak van de jury.
J Juichende mensen, betraande gezichten. Toen de jury voormalig agent Derek Chauvin schuldig bevond aan moord, werd er buiten de rechtbank uitgelaten gereageerd. Ook elders in de Verenigde Staten volgden mensen de uitspraak: "Dit is het begin van gerechtigheid".

Na tien uur vergaderen kwam de jury in de Amerikaanse stad Minneapolis gisteren tot een conclusie: voormalig agent Derek Chauvin is schuldig bevonden aan alle aanklachten die tegen hem zijn gedaan na de dood van George Floyd. Hij moet waarschijnlijk jarenlang de gevangenis is. 

Buiten de rechtbank volgenden duizenden mensen de rechtszaak op mobieltjes. Toen de uitspraak kwam, werd er luid gejuicht:

De advocaat van de familie Floyd noemt de uitspraak een 'keerpunt in de geschiedenis'. Eindelijk gerechtigheid voor de familie, vindt de advocaat: "Gerechtigheid voor zwart Amerika is gerechtigheid voor heel Amerika!"

Niet alleen voor de rechtbank werd de uitspraak gevolgd, ook elders in het land keken mensen mee. Zo stonden er op de plek waar Floyd om het leven kwam ook veel mensen. Zij hadden spandoeken waarop teksten als 'Black Joy' stonden. 

RTL Nieuws