Close

Eerste vrouw ooit aan de slag als sluipschutter bij Amerikaanse leger

10 november 2021 01:11 / Nieuws
Ter illustratie.
Ter illustratie.
V Voor de allereerste keer ooit heeft een vrouw de cursus tot sluipschutter bij het Amerikaanse leger afgerond. Sluipschutters zijn 'de meest gevreesde soldaten op het slagveld', schrijft het leger in een verklaring.

Wie de vrouw is, heeft het leger niet bekendgemaakt. De vrouw rondde de cursus, die zeven weken duurt, af in Fort Benning in de Amerikaanse staat Georgia.

'Mijlpaal'

"Wij zijn buitengewoon trots op de prestatie van deze soldaat en erkennen dat dit een mijlpaal is voor het hele leger", schrijft generaal-majoor Peter Hronek in een verklaring.

De vrouw was al sinds eind vorig jaar aan het trainen op de legerbasis. Vanwege haar 'buitengewone prestatie' mocht ze de cursus tot sluipschutter doen.

Missieplanning

Studenten die de cursus volgen leren niet alleen als scherpschutter te werken, maar krijgen ook ervaring met missieplanning en complexe gevechten.

Van de 1,3 miljoen Amerikaanse militairen is slechts 17 procent vrouw, meldt CNN op basis van overheidsdata.

Langzamerhand stijgen meer vrouwen naar de top van het Amerikaanse leger. Zo is er inmiddels een vrouwelijke adjuct-secretaris, een van de belangrijkste functies van defensie.

RTL Nieuws