Close

Hockeyvrouwen voor derde keer op rij wereldkampioen

17 juli 2022 11:07 / Nieuws
Oranje viert de 2-0 van Frederique Matla
Oranje viert de 2-0 van Frederique Matla
D De Nederlandse hockeyvrouwen hebben voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap gewonnen. In de finale werd overtuigend afgerekend met aartsrivaal Argentinië: 3-1.

Toch leek het in de openingsfase er bepaald niet op dat Oranje een makkelijke avond zouden krijgen. Het waren de Argentijnse vrouwen die furieus startten en al binnen de minuut hun eerste strafcorner kregen en die maar net niet wisten te benutten. Daarna bleef de druk hoog en kwam Nederland er nauwelijks aan te pas. 

Ontworstelen

Pas in de zesde minuut begon Oranje zich wat te ontworstelen aan de druk, en op dat moment mocht de ploeg blij zijn dat het nog steeds 0-0 was. Maar het leek erop dat Argentinië zijn kruit had verschoten. Oranje trok meer het initiatief naar zich toe, al duurde het het tot het tweede kwart voordat er gescoord werd.  Maria Verschoor was alert in de rebound na de strafcorner en zette Oranje op een voorsprong. 

Ook al was het slechts 1-0 en ook al was er nog bijna driekwart wedstrijd te gaan, het leek alsof de genadeklap al was uitgedeeld.  Argentinië deed niet meer mee. Oranje wervelde over het veld en het was wachten op de volgende doelpunten. Die kwamen op naam van Frederique Matla (2-0) en Felice Albers (3-0), beide scoorden na schitterend uitgespeelde aanvallen. 

Verwijten

Oranje moest kon zich bij het begin van het vierde kwart alleen verwijten dat het niet verder was uitgelopen. 

En dat kon de ploeg zeker toen Argentinië in het laatste kwart alsnog de rug rechtte. De eerste de beste actie resulteerde in een strafcorner en die werd benut door specialist Agustina Gorzelany.  Van de overmacht van Oranje was weinig meer over, maar tot een slotoffensief wisten de Argentijnsen ook niet te komen. Het bleef bij 3-1.

RTL Nieuws

LEES MEER OVER