Close

NPO-directeur Frans Klein legt tijdelijk functie neer na DWDD-rel

22 november 2022 02:11 / Nieuws
Frans Klein
Frans Klein
F Frans Klein (57) heeft besloten om zijn functie als NPO-directeur tijdelijk neer te leggen. Hij zou tot dit besluit zijn gekomen omdat hij het onderzoek naar de werkcultuur bij 'De Wereld Draait Door' niet in de weg wil zitten, zo maakt NPO vandaag bekend.

De Volkskrant bracht afgelopen weekend een artikel naar buiten waaruit blijkt dat Matthijs zich jarenlang heeft schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door. Hij zou last hebben gehad van woede-aanvallen en daarbij medewerkers hebben vernederd en geïntimideerd. Ook Frans Klein is na de onthullingen in de Volkskrant over het grensoverschrijdende gedrag van Matthijs onder vuur komen te liggen. Hij was namelijk namens VARA nauw betrokken bij de opnames van de talkshow. 

De NPO heeft inmiddels laten weten een onafhankelijk onderzoek te willen laten uitvoeren naar de werkcultuur van de talkshow. Dat gaat over wat er precies is gebeurd achter de schermen, welke signalen over misstanden er zijn geweest en wat er met die signalen is gedaan. Om dit onderzoek niet in de weg te zitten, is Frans Klein nu dus tijdelijk opgestapt. Eind deze week presenteert de NPO aan staatssecretaris Gunay Uslu welke partij het onderzoek gaat uitvoeren. Dat onderzoek moet het eerste kwartaal van 2023 afgerond zijn.

Eerder kondigden twee televisieprogramma’s van de omroep NTR – Top 2000 Quiz en Top 2000 à Go-Go – aan dit jaar niet meer door te gaan met Matthijs. Dat besluit nam de NTR in samenspraak met de presentator.

RTL Boulevard