Close

Harvey Weinstein opnieuw schuldig aan seksuele aanranding

20 december 2022 02:12 / Nieuws
Harvey Weinstein in de rechtbank
Harvey Weinstein in de rechtbank
D De voormalige filmproducent Harvey Weinstein is in Los Angeles schuldig bevonden aan verkrachting en seksuele aanranding van één vrouw. De zeventigjarige Weinstein stond terecht voor meerdere gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In 2020 werd hij in New York al veroordeeld tot 23 jaar cel wegens aanranding en verkrachting.

Weinstein moest voor de rechtbank verschijnen in verband met vier zaken waarin hij werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Hij moest zich verantwoorden voor deze zedenmisdrijven en werd uiteindelijk voor één van de vier zaken als volledig schuldig benoemd. In twee gevallen bereikte de jury geen overeenstemming en in het laatste geval werd Weinstein vrijgesproken.

Begin volgend jaar zal de rechter een straf uitspreken tegen de voormalige Hollywood-producer, die onder andere de films Pulp Fiction en Shakespeare in Love produceerde. Maar voor hij naar een gevangenis in Californië kan worden overgebracht, moet hij nog een lange straf uitzitten in de staat New York.

Levenslang in de cel

Volgens Amerikaanse media is het daarom waarschijnlijk dat Weinstein, die in slechte gezondheid verkeert, de rest van zijn leven achter de tralies doorbrengt.

Actrice Melissa Thompson filmde in 2011 hoe ze door Weinstein werd lastiggevallen:

Vrouw filmt hoe Harvey Weinstein haar lastigvalt

Up next
Vrouw filmt hoe Harvey Weinstein haar lastigvalt

Op beelden die het Britse Sky News in handen kreeg, is te zien hoe Weinstein zich in 2011 ongepast gedroeg tijdens een zakelijke afspraak.

Eind 2017 kreeg Weinstein wereldwijde bekendheid nadat hij door tientallen vrouwen, onder wie wereldberoemde actrices, beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en verkrachting.

Weinstein gebruikte zijn machtspositie in Hollywood om slachtoffers tot stilzwijgen te intimideren. De onthullingen over zijn jarenlange wangedrag leidden tot de #MeToo-beweging.

RTL Nieuws / ANP