Close

Ziekenhuisseries VS doneren mondkapjes en handschoenen

20 maart 2020 04:03 / Onderwerpen
Een scene uit de tv-serie Grey's Anatomy
Een scene uit de tv-serie Grey's Anatomy
O Ook in de Amerikaanse tv-wereld wordt bijgesprongen in de strijd tegen het coronavirus. De makers van ziekenhuisseries Grey's Anatomy, Station 19 en The Resident doneren medisch materiaal aan mensen die het momenteel echt nodig hebben.

De producente van Grey's Anatomy en Station 19 liet aan het tv-programma Good Morning America weten dat 300 zogeheten N95-mondkapjes aan de lokale brandweer zijn gegeven. "Ze waren erg dankbaar", zegt Krista Vernoff.

Schorten en handschoenen

De makers van Grey's Anatomy hebben ook nog een voorraad schorten en handschoenen liggen. Ook die gaat naar mensen die er tijdens de coronacrisis hun werk mee kunnen uitvoeren. Vernoff: "We zijn onze zorgmedewerkers ontzettend dankbaar in deze moeilijke tijden."

Medewerkers van een ziekenhuis in de stad Atlanta werden verrast door een voorraad beschermend materiaal afkomstig van de makers van de serie The Resident. "We zeiden gisteren nog dat we een magische levering van mondkapjes nodig zouden hebben", schrijft een reumatoloog van het ziekenhuis op Instagram. "Die kwam er in de vorm van dit genereuze gebaar." 

Tekort aan materiaal

In de Verenigde Staten is er op veel plekken een tekort aan beschermend materiaal zoals handschoenen en mondkapjes. Medisch personeel mag zonder bescherming geen testen uitvoeren omdat het risico op besmetting te groot is. 

RTL Nieuws