Close

Emiel begon een digitale eetclub: 'Leerzaam en gezellig'

17 april 2020 12:04 / Nederland houdt hoop
Emiel begon een digitale eetclub
Emiel begon een digitale eetclub
G Gezellig uit eten gaan of koken voor een grote groep vrienden, het zit er voorlopig niet in. Emiel Lutz miste het zo erg dat hij een digitale eetclub begon. Via een livestream wordt er samen gekookt en gegeten.

Emiel miste het koken voor en met vrienden enorm. "Ik dacht: hoe krijg ik iedereen toch bij elkaar, terwijl we lekker koken en samen eten? Zo is de digitale eetclub ontstaan."

Boodschappenlijstje online

Emiel bedenkt welk gerecht er gemaakt wordt en deelt het boodschappenlijstje daarvan van tevoren op Instagram. "Zo kunnen mensen zich alvast voorbereiden", vertelt hij. "Om 18.30 uur beginnen we dan met koken." Dat gaat via een livestream, zodat iedereen mee kan kijken.

Initiatiefnemer Emiel heeft zelf een horeca-achtergrond, hij neemt daarom het voortouw. "Ik neem ze stap voor stap mee in het proces en als er vragen zijn, kunnen die gesteld worden. Het is erg leerzaam, maar je bent ook meteen sociaal bezig."

Vrienden en vreemden

Het gaat niet alleen om het koken, maar ook om de gezelligheid. "Na afloop eten we samen en tafelen we nog even door", zegt Emiel.

De eerste workshop had acht aanmeldingen. Aan de tweede editie deden gisteren tien mensen mee. "Iedereen kan zich aanmelden, het is niet zo dat het alleen voor vrienden is."

EditieNL