Close

'330.000 euro losgeld betaald aan ontvoerders 13-jarige Belgische jongen'

02 juni 2020 09:06 / Onderwerpen
Opsporingsteam Belgische politie (archieffoto)
Opsporingsteam Belgische politie (archieffoto)
I In België zitten sinds gisteren zes verdachten vast in verband met de geruchtmakende ontvoering van een 13-jarige jongen uit Genk. Vijf van hen zijn geradicaliseerde moslims.

In de nacht van zondag op maandag werd de tiener vrijgelaten, nadat hij 42 dagen lang ontvoerd was geweest. Hij werd in Genk afgezet, daarna wandelde hij naar huis.

Aan het kind en de familie is medische en psychische bijstand gegeven. De tiener werd op 21 april door gemaskerde en zwaarbewapende mannen ontvoerd uit zijn ouderlijk huis. De bende eiste losgeld van zijn familie.

Tot gisteren werd de zaak stilgehouden, om de jongen niet in gevaar te brengen. Al die tijd werd er onderzoek gedaan: een rechercheteam van 100 man zat dagelijks op de zaak. 

Er is veel overleg geweest met de familie en de ontvoerders. Er is tweemaal een teken van leven gegeven door de ontvoerders, die losgeld eisten.

5 miljoen losgeld

Volgens VRT Nieuws werd er 5 miljoen euro geëist. De autoriteiten willen niet zeggen of er ook daadwerkelijk losgeld betaald is, maar de Belgische nieuwszender meldt dat er wel zeker 330.000 euro betaald is.

De zes verdachten, in de leeftijd van 24 tot 45 jaar oud, zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering. Vijf van hen zijn geradicaliseerde moslims. Belgische media schrijven over verdachte Khalid Bouloudo, een Syriëronselaar die eerder al veroordeeld is voor terrorisme.

Mogelijk heeft de ontvoering te maken met de drugswereld waar de familie in zit. Maar onderzoek moet uitwijzen of dit ook daadwerkelijk het geval is.

De vader van de 13-jarige jongen werd ooit veroordeeld in een grote drugszaak, zijn oom zit momenteel zelfs nog vast. De daders zouden hebben geweten dat de familie veel geld in bezit heeft. 

RTL Nieuws