Close

Schrijven met Splinter

19 juni 2020 10:06 / Roze brieven
Splinter Chabot
Splinter Chabot
U Uit de kast komen is nog helemaal niet zo vanzelfsprekend of simpel, weet ook schrijver Splinter Chabot. Daarom roept hij zijn lezers op hem een brief te schrijven waarin ze hun ervaringen delen.

De 24-jarige Splinter Chabot maakte veel los met zijn debuutroman Confettiregen. Het is natuurlijk superleuk als je boek in de bestsellerlijsten staat en een vijfde druk haalt, maar de enorme hoeveelheid reacties die hij kreeg van lezers betekenen minstens net zo veel. In het boek komt de hoofdpersoon Wobie er langzaam achter dat hij anders is dan anderen, anders dan zijn broers. En hoewel hij in een lief en warm gezin opgroeit, gaat deze zoektocht naar zichzelf, zijn seksualiteit en acceptatie gepaard met de nodige wrijving.

Dat uit de kast komen, ook in 2020, niet voor iedereen even makkelijk of vanzelfsprekend is, blijkt uit de reacties die Chabot kreeg op zijn roman. "De afgelopen periode kreeg ik veel persoonlijke reacties. Van ouders, broers, zussen, docenten, tantes, ooms, vrienden en vriendinnen, huisgenootjes en van heel veel jongeren. Persoonlijke verhalen. Persoonlijke bevindingen."

Die berichten zijn zo mooi dat ze een groter podium verdienen, vindt de schrijver. "Dit zijn verhalen die niet alleen ik moet lezen, maar die voor meerdere mensen, voor de hele maatschappij, zichtbaar moeten zijn. En daarom gaan we dat podium maken!"

Om dat te kunnen doen, heeft Chabot wel een beetje hulp nodig. In Roze brieven wil hij brieven verzamelen aan, voor, uit en over de roze gemeenschap. Die brieven mogen van iedereen zijn, van moeders en vaders, broers en zussen, mensen die zoekend zijn, mensen die zich nog niet vrij voelen en mensen die dat al wel zijn.

View this post on Instagram

💖📃💖 NIEUWS!!! Het mag eindelijk naar buiten!!! De uitgeverij en ik hebben besloten om eind dit jaar met een nieuw, klein, mooi uitgegeven boekje te komen! En JIJ kunt meedoen!!! De afgelopen periode kreeg ik veel persoonlijke reacties. Van ouders, broers, zussen, docenten, tantes, ooms, vrienden en vriendinnen, huisgenootjes en van heel veel jongeren. Persoonlijke verhalen, ervaringen, bevindingen, boodschappen. Soms zo mooi, en belangrijk, dat ik vind dat dit een groter podium verdient! We willen de persoonlijke verhalen – brieven aan, voor, uit en over de roze gemeenschap – bundelen! In “Roze Brieven” zullen de mooiste, belangrijkste en meest leerzame verhalen bijeengebracht worden. Persoonlijke brieven die van iedereen mogen zijn. Dus ben je een broer, moeder, zus, vader, een zoekende en nog niet aan het huppelen of juist al wel aan het huppelen of iemand anders die graag een brief wil schrijven? Mail je digitale brief naar splinter@talentkitchen.nl of stuur een échte brief op naar Uitgeverij Het Spectrum, t.a.v. Splinter Chabot, Postbus 23202, 1100 DS Amsterdam! Je krijgt sowieso een persoonlijk antwoord van mij en misschien komt jouw Roze Brief (al dan niet anoniem en uiteraard alleen met jouw toestemming) wel in “Roze Brieven”! Roze Brieven - zodat je af en toe een brief kunt lezen, die kan dienen als handvat, zaklamp of wandelstok. Een boekje voor op het nachtkamerkastje.

A post shared by Splinter (@splinterchabot) on

Chabot: "Roze brieven – zodat je af en toe een brief kunt lezen, die kan dienen als handvat, zaklamp of wandelstok. Een boekje voor op het nachtkamerkastje."

Wil jij een brief sturen naar Splinter Chabot? Dat kan door te mailen naar splinter@talentkitchen.nl of door een brief op te sturen naar Uitgeverij Spectrum t.a.v. Splinter Chabot, Postbus 23202, 1100 DS in Amsterdam. Stuur je een brief, dan krijg je sowieso persoonlijk antwoord van de schrijver en misschien komt jouw brief wel in het boek.

Lizzy van Hees