Close

Nooit meer faken: geef je seksleven een boost met OMGyes

26 juli 2020 09:07 / Zelfontwikkeling
S Stop de persen: er bestaat dus een website die helemaal gericht is op hoe vrouwen het beste kunnen genieten tussen de lakens. Wetenschappers hebben na grootschalig onderzoek concrete manieren gevonden waarop vrouwen kunnen klaarkomen en die doen ze op OMGyes uit de doeken. Redacteur Frederique Rote testte het uit.

Wanneer ben jij voor het laatst klaargekomen en hoe deed je dat precies? Was het tijdens een lekker potje rollebollen met je partner of deed je een unilateraaltje? En gebruik je doelgericht bepaalde technieken of doe je maar wat? Orgasmeplatform OMGyes vindt het hoog tijd dat er meer aandacht komt voor het vrouwelijk genot. Vrouwen lopen namelijk drastisch achter als het aankomt op orgasmes en overige sekspret.

Seksuoloog Ellen van de Laan vertelt aan website Oneworld over een orgasmekloof die bestaat uit 30% van de vrouwen tegenover 90% van de mannen. "Nu wil ik niet beweren dat je alleen maar goede seks hebt als het eindigt met een orgasme, maar de omvang van de groep vrouwen die nu accepteert dat seks eindigt met het orgasme van hun partner zonder dat ze zelf zijn klaar gekomen, is bizar groot", stelt zij. Één van de grootste misvattingen hierbij is dat alle vrouwen klaarkomen van rechttoe rechtaan penetratie. De meeste vrouwen weten natuurlijk uit ervaring ook wel dat dit bullshit is.

We missen vocabulaire

Met de introductie van de anticonceptiepil in 1964 kwam de seksuele revolutie wereldwijd op gang. Door dit kleine bommetje hormonen konden vrouwen er bewust voor kiezen om wel seks te hebben en geen kinderen te krijgen. Maar dit betekende niet dat seks automatisch beter werd. OMGyes wijt dit op hun website aan het taboe op vrouwelijk genot. Als mannen open over hun liefde voor seks praten wordt dit heel normaal gevonden, maar voor vrouwen ligt dit helaas vaak nog anders. De kans zit er namelijk dik in dat je raar wordt aangekeken als je op een borrel over je derde verovering van die maand praat en wat hij allemaal kan met zijn tong.

Zelfs met goede vriendinnen wordt er pas na het derde glas wijn al giechelend over seks gesproken. Geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar zo gaat het bijvoorbeeld wel in mijn vriendengroep. Volgens platform OMGyes heeft dit taboe ertoe geleid dat er op allerlei vlakken geen of weinig aandacht is besteed aan hoe vrouwen plezier in bed beleven. "Er is nog zoveel niet gevraagd, onuitgesproken of onbekend. Allemaal vanwege een taboe dat naar ons idee over enkele tientallen jaren als absurd zal worden gezien. Wij willen die verschuiving versnellen."

Daarvoor moeten wel een aantal hindernissen overwonnen worden; zo missen we überhaupt de woorden om helder over onze behoeften en voorkeuren te praten. Veel verder dan het woord 'vingeren' komen we nu nog niet. "Dit gebrek aan woorden maakt het een stuk lastiger om nieuwe dingen te ontdekken die werken. Stel je voor dat je een nieuw recept uitprobeert, maar dat de ingrediënten of hoeveelheden geen namen hebben. Of dat je eten bestelt van een menu, maar dat alle gerechten dezelfde naam hebben", staat op de site te lezen. En dat terwijl vrouwen die over seks kunnen praten acht keer(!) meer kans hebben om gelukkig te zijn in hun relatie...

Hoe werkt het?

Ben jij normaal meer team douchekop of Satisfyer Pro? Geloof mij maar: vingers kan je trainen tot je tien perfecte vibrators hebt. Wel zijn de filmpjes zelf niet mega-opwindend, verwacht geen verkapte porna. Voor het eenmalige bedrag van €45 heb je levenslang toegang tot het eerste seizoen op de website. Er is ook een seizoen twee in de maak, maar hier zul je weer voor moeten betalen. Wel wordt dit geld weer gebruikt voor verder onderzoek: zo houd je de cirkel in stand! Als je eenmaal bent ingelogd, kom je op de homepage waar je de keus hebt uit twaalf verschillende technieken met namen zoals framen, cirkles en accentueren. Deze namen klinken exotisch, maar bij het bestuderen van de technieken kwam ik erachter dat ik er een aantal zelf al toepaste. Ik had er alleen nooit een naam voor gehad. Bij elke techniek zijn er handige filmpjes die precies laten zien hoe je je vingers het beste kan manoeuvreren.

Neem de tijd

Een van de belangrijkste technieken volgens het platform is jezelf de tijd en de rust gunnen om van seks met jezelf of anderen te genieten. Heb jij bijvoorbeeld je partner eindelijk waar je hem het liefst hebben wil – onder de deken bij jouw punani – probeer dan niet te overthinken. Denk niet aan hoe je ruikt (dat is überhaupt nergens voor nodig), hoe je borsten er in deze hoek bijliggen of hoe vervelend het is als je niet klaarkomt. Wees in plaats daarvan alleen bezig met wat je lekker vindt en focus daarop. En geef je partner instructies aan de hand van wat je lekker vindt: in termen van goed, beter best. Zo vergroot je namelijk je kans op die toch wel hele lekkere kers op de taart. OMGyes noemt dit framen.

"Een orgasme krijgen is alsof je probeert een naam te herinneren; hoe harder je het probeert, des te onmogelijker het wordt. Een partner van mij zei: 'Het maakt niet uit of je klaarkomt of niet, geniet er gewoon van. Ik vind het lekker om je te proeven en je aan te raken. Ontspan je gewoon en laat mij dit gewoon voor je doen.' Dat werkte, want ik hoefde me niet druk te maken om hem en genoot er veel meer van. Er lag geen enkele druk op omdat het moest lukken en het was zo lekker", vertelt een van de onderzochte vrouwen op OMGyes. Zo laat het platform ons leren door de ervaringen van anderen te delen.

Seizoen twee

Waar het eerste seizoen vooral gaat over externe stimulatie van de vagina, gaat seizoen twee dieper in op penetratie - no pun intended. Momenteel is het wel alleen nog beschikbaar in het Engels, een vertaling komt er nog aan. Een vibrator kan bij dit seizoen goed van pas komen. Mocht dat niet je ding zijn, raden wij het eerste seizoen ten zeerste aan. Het verbeteren van je seksleven werkt namelijk net zoals zuurstofmaskers in het vliegtuig: eerst doe je die van jezelf op, voordat je een ander helpt. Pas als jezelf goed weet uit te leggen waar jij van geniet, kan je de ander helpen met deze informatie. En vice versa. Enjoy!

Frederique Rote

LEES MEER OVER