Close

De quarantaine trends die we alweer glad vergeten zijn: fluffy coffee, anyone?

13 augustus 2020 12:08 / Inspiratie
N Naast een hele hoop narigheid, bracht de quarantaine ook genoeg lol en leuke activiteiten met zich mee. Hoe zwartgalliger onze situatie, des te beter onze humor. Ook blijken we graag bananenbrood te bakken als moeilijke tijden aanbreken. Maar wat is er nu nog van die tijdelijke hypes over?

Onze intelligente lockdown ontpopte zich al snel tot een ware snelkookpan voor een hele hoop trends. Mensen zaten allemaal thuis, velen konden of hoefden niet werken en de hang naar een groepsgevoel was groot. Online stonden we toch allemaal in contact met elkaar en deelden graag waarmee we ons precies bezighielden. Als iemand jou over dertig jaar vraagt naar deze pittige periode in de geschiedenis, is de kans groot dat je een onsamenhangend verhaal vertelt over bakwoede, een dreigend wc-papier tekort en hoe de manier waarop iemand ademhaalt je kan gaan irriteren. Maar er was zoveel meer. Wij frissen graag alvast je geheugen op.

1. Dalgona coffee

Indien je niet beschikte over een veel te professioneel koffieapparaat met ingebouwde melkschuimer, miste je thuis toch echt de dagelijkse cappuccino van je lievelingsbarrista. Gelukkig werd hier door de cafeïneverslaafde goegemeente snel een oplossing voor gevonden: dalgona koffie. Dit goedje wordt gemaakt door gelijke hoeveelheden instantkoffiepoeder, suiker en heet water te kloppen tot het op miraculeuze wijze gaat schuimen. Vervolgens voeg je het toe aan hete of koude melk en heb je opeens een cappuccino. Niet vreselijk gezond, maar wel lekker én een leuk tijdverdrijf. Een receptje vind je hier.

2. Zoom happy hour

Iedereens favoriete coping mechanism: drank. De coronacrisis was (en is) een goede aanleiding om het zo nu en dan op een zuipen te zetten, als dat je ding is. En omdat samen drinken het leukst is – en je toch al Zoom gedownload had voor werk – liet een Zoom happy hour niet lang op zich wachten. Knus achter de verlichting van het computerscherm kletsten we bij met een sauvignon in hand. Dat oom Bert na een minuutje of veertig langzaam maar zeker van het scherm afgleed, leek niemand te deren. Volkomen geaccepteerd aan het begin van een crisis. Begrijpelijk zelfs.

3. Bananenbrood bakken

Al na de eerste dagen quarantaine sloeg de verveling toe, en niet veel later werden de eerste bananenbroden de oven in geschoven. Met chocolatechips, stukken walnoot of karamel swirls: niets was te gek. Janny van der Heijden had er een hele klus aan gehad als zij al deze baksels had moeten beoordelen. Al dit kokkerellen heeft ervoor gezorgd dat niemand meer het recht heeft om Heel Holland Bakt suf dan wel burgerlijk te noemen, want in iedereen schuilt een al dan niet amateuristische thuisbakker. Dit receptje is trouwens een echte aanrader, mocht die van jou mislukt zijn. Bakkers klaar? Bakken maar! (Als het meel tenminste niet is uitverkocht).

4. DIY

Bananenbrood is weliswaar lekker, maar je kunt er niet heel lang van genieten. Kunst of sieraden maken is een stuk duurzamer. Bovendien was je na het maken nog wel even zoet met het slijten van je zelfgemaakte waar aan familie en vrienden, die daar stiekem geen zin in hadden. Een armbandje hadden ze nog wel leuk gevonden, maar de enige die echt van plan was om jouw waterverfuitspattingen ook daadwerkelijk aan de muur te hangen, was jijzelf. Inmiddels hebben de meeste mensen hun handeltje weer opgedoekt, maar voor iedereen die nog bezig is: keep going. Van Gogh werd in zijn tijd ook niet gewaardeerd, en kijk hoe dat is afgelopen.

5. Pillow dress

Als je binnen zit, wordt het lastig om je uitmuntende gevoel voor stijl aan de wereld te tonen. Gelukkig was daar #pillowchallenge. Het idee was om een kussen om je middel te binden met een stevige riem. Iedereen kon dus meedoen aan deze trend, wat hem lekker inclusive maakte. Al bond een ware fashionista uiteraard haar kussen vast met een Gucci-riem waarnaar zij het geheel afmaakte met een paar torenhoge hakken. Vrouwen waren niet de enige die vol op deze trend inhaakten, want we zagen ook genoeg mannen en kinderen voorbijkomen. Zeker nog eens een kijkje waard dus.

6. Tiger King

Hey, all you cool cats and kittens! Misschien was deze serie wel onze grootste bron van vermaak. Als jij niet op de hoogte bent van de serie, informeren we graag onder welke steen jij leeft en of het daar misschien wat koeler is. Dan komen wij namelijk op de koffie. Maar even zonder grappen, deze serie heeft single-handedly het eerste deel van de quarantaine dragelijk gemaakt. Praktisch iedereen was in de ban van hoe Joe Exotic op tv zijn vendetta met aartsvijand Carole Baskin uitvocht. Elke keer als het niet gekker leek te kunnen, kwamen er nieuwe, bizarre plottwists zoals gedwongen borstvergrotingen, rijke echtgenotes die gevoerd zouden zijn aan tijgers, en ontploffende alligators. Heb je hem nog niet gezien, maar ben je ook nog niet overtuigd dat je dat moet doen, lees dan dit artikel van Trouw met vijf niet te weerleggen redenen.

Ondertussen zijn wij uit onze intelligente lockdown, en begeven we ons al enige tijd voorzichtig op de zonovergoten terrassen. We zien dus een stuk minder trends, maar dat wil niet zeggen dat ze niet meer komen. We houden alles nauwlettend in de gaten en zullen dit artikel een vervolg gegeven als de tijd rijp is. Stay cool!

Frederique Rote

LEES MEER OVER