Close

Vanaf vanavond is het weer tijd voor Jinek bij RTL4

15 augustus 2020 12:08 / Jinek
V Vanaf maandag 17 augustus is het weer tijd voor Jinek! Iedere werkdag rond 22.00 uur praten Eva en haar gasten je bij over het belangrijkste nieuws. We zetten vijf hoogtepunten van het afgelopen seizoen voor je op een rij om alvast in de stemming te komen.

1. Gordon wil niet dat ouderen worden vergeten

Eenzaamheid is een heel groot probleem bij ouderen, legt Gordon uit. Hij is ambassadeur geworden van het Nationaal Ouderenfonds: "Ik raak er geëmotioneerd van omdat ik bij die mensen thuis kom en je de wanhoop soms ziet."

2. 'Er stond in de hoek een verpleegkundige te huilen'

Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, bespreekt in april de stand van zaken rondom de ic-capaciteit en deelt een heftig moment op de intensive care: 'Je hebt een ongelofelijk verantwoordelijkheidsgevoel'. 

3. Spike legt uit waarom zijn huwelijksaanzoek bíjna in de soep liep

Spike, gitarist van de band Di-rect, gaat trouwen. Na maanden voorbereiding wilde hij zijn vriendin op een bijzondere manier vragen. Maar dat liep anders dan gepland...

4. Actrice Imanuelle Grives: 'Ik wilde gewoon kapot, Eva'

In een emotioneel interview vertelt actrice Imanuelle Grives over haar arrestatie vorig jaar. Haar eerste reactie was opluchting, ze was uit de denderende trein. "In de gevangenis had ik eindelijk rust en structuur."

5. Jutta Leerdam: 'Het kwam als een shock'

Na een evaluatiegesprek kreeg wereldkampioen Jutta Leerdam te horen dat haar schaatsploeg, Reggeborgh, niet meer met haar verder zou willen. En daar had de schaatser niet op gerekend. 

Wil je meer fragmenten zien van het afgelopen seizoen? Dat kan via deze link.

Tot maandag!