Close

Wat motten we anders?! Met Eva en Lize

20 december 2020 10:12 / Aflevering 4: het schoonheidsideaal
D De komende weken nemen Eva en Lize samen het leven door. Omdat het leuk is. En omdat we gewoon echt niet zoveel anders kunnen. En nu ze daar toch maar een beetje op de bank mooi zitten te wezen, luidt de vraag dit keer: waarom wordt er zoveel nadruk gelegd op het uiterlijk? En hoe kijken ze naar zichzelf?

Als je altijd maar in beeld bent, kun je er niet omheen dat je uiterlijk een belangrijke rol speelt, merken Eva en Lize allebei. Maar in hoeverre wordt je zelfbeeld er door beïnvloed? Het is toch wel godvergeten leeg als 'mooi zijn' het meest boeiende is wat er over jou te zeggen valt, en tegelijkertijd is het ook vaak zo dat je een leuker mens bent wanneer je goed in je vel zit en je je aantrekkelijk voelt.

En hoe zit dat met make-up? Is dat je 'ware zelf' laten schitteren, of ben je jezelf dan juist aan het verstoppen? Eva wordt in ieder geval een tikkie agressief van het gebrek aan mascara op Lize's wimpers. Hoe dat afloopt, zie je hier:

Wat we graag van jou willen weten:

Hoe bied jij weerstand tegen het opgelegde schoonheidsideaal? (Als je die druk überhaupt al ervaart, natuurlijk.) 

Reageer via Eva's Instagram óf onder de video op Lize's YouTube-kanaal.

Wil je meer Lize en Eva?

Eerder hadden ze het al over de beste manier om om loonsverhoging te vragen, over zwangerschapsverlof en gendergelijkheid op de werkvloer, en over waarom het toch zo moeilijk is om op een normale manier te praten over kinderloosheid

LEES MEER OVER