Close

Wat motten we anders?! Met Eva en Lize

23 december 2020 01:12 / Aflevering 5: kerst met familie
Wat motten we anders?! Met Eva en Lize
Wat motten we anders?! Met Eva en Lize
D De komende weken nemen Eva en Lize samen het leven door. Omdat het leuk is. En omdat we gewoon echt niet zoveel anders kunnen. Vlak voordat het kerstfeest losbarst, in aangepaste vorm, mijmeren Eva en Lize over wat ze leuk én minder leuk vinden aan kerst. En Lize heeft een feestelijke verrassing in petto.

Ho ho ho, vanaf morgen is het weer borreltij... oh nee Kerstmis. In het kader van voorpret heeft Lize een feestelijke verrassing voor Eva. Maar wat er precies op Eva's hoofd belandt, dat blijft een beetje onduidelijk. Verder hebben we het vandaag over kersttradities. Eva verheugt zich op een Tsjechische kerst, met familie en alle bijbehorende prikkels. Conclusie: iedereen krijgt een meltdown.

Maar, lang niet iedereen geniet volop van de drukte die normaal bij deze tijd van het jaar hoort. Herken jij jezelf daarin? Dan bof je, want Lize heeft de ideale oplossing.

Hoe overleef ik kerst met de familie? Hieronder de tips van Eva en Lize op een rij:

  • Neem time-outs
  • Bekijk kerst door de ogen van een kind (wat dat ook betekenen mag)
  • Zorg dat er puppy's en baby's zijn
  • Laat je verzorgen door iemand die daar blij van wordt
  • Laat verwachtingen van jezelf los en doe een keertje niet je stinkende best

Wil je meer Eva en Lize?

De vorige aflevering hadden we het over het schoonheidsideaal en in hoeverre we druk voelen om daaraan te voldoen. Daarnaast hebben we het gehad over de beste manier om loonsverhoging te vragen, over zwangerschapsverlof en gendergelijkheid op de werkvloer. En Eva en Lize vroegen zich af waarom het zo moeilijk blijft om over kinderloosheid te praten.