Close

Nieuw: Eva x De Pin

27 maart 2021 02:03 / Eva x De Pin
evajinek.nl gaat samenwerken met De Pin
evajinek.nl gaat samenwerken met De Pin
L Leuk nieuws: vanaf vandaag slaan we de handen ineen met De Pin, je weet wel: het feministische zusje van De Speld. Iedere zaterdag vind je hier een nieuw artikel. Grappig, scherp en spot on: precies zoals je van De Pin bent gewend.

'Wat is mansplainen? Simon legt het uit''Is het tijd voor een vrouwenquotum in de relschopperij?' of wat dacht je van: 'SGP-kiezer Leonie wilde stemmen op een vrouw maar ja'. Een kleine greep uit de artikelen van De Pin, met een net iets andere blik op het nieuws. Het eerste Nederlandse satirische online magazine bedacht door vrouwen én gerund door vrouwen. Maar gemaakt voor alle figuren (m/v/x)!

Bij De Pin kunnen comedians en schrijvers losgaan op verschillende vormen van satire. En dat dan over onderwerpen waar we bij Evajinek.nl ook niet vies van zijn, zoals: de loon- en orgasmekloof, taboes, retraites, yogamatten, koffiedrinken, kapsels, baby's, dingen met en zonder baarmoeders en coronagerelateerde zaken. Kortom: de actualiteit, maar dan in een ander... krokant jasje.

Eva: "Het leven, en het nieuws, is al zwaar genoeg. Dus een lekker potje satirisch absurdisme, daar knap ik enorm van op. Even een klein stapje terug doen om te lachen om die waanzinnige wereld waar we in leven, dat zouden meer mensen moeten doen. Daarom vind ik het te gek dat wij vanaf vandaag samenwerken met De Pin. Iedere zaterdag publiceren we een vers artikel, hier en op Instagram."

De Pin werd precies twee jaar geleden bedacht door comedians Martine Bakker en Vera van Zelm. Inmiddels bestaat de redactie uit zo'n vijftien redacteuren (schrijvers, comedians, creatievelingen), die worden aangevoerd door Martine Bakker (hoofdredacteur) en Janneke Rinzema (adjunct). 

Het platform is te vinden via pin.speld.nl en op Instagram, Facebook en Twitter.