Close

Handig! Dankzij rijangst heeft Norah geen airco nodig want ze hyperventileert de hele auto koel

05 juni 2021 12:06 / Eva x De Pin
R Rijangst: veel mensen hebben er last van. Zo ook Norah. Vijf jaar geleden haalde ze haar rijbewijs, maar sindsdien moet ze regelmatig haar auto langs de kant van de weg zetten om in een zak te ademen.

“Zo’n paniekaanval is best wel chill, als je goed doorpuft heb je namelijk geen airco meer nodig.”

"Rijangst heeft ontzettend veel voordelen”, lacht de 29-jarige die deze week al drie keer haar auto een vluchtstrook opreed. “Op hete dagen komt er namelijk zoveel ongecontroleerde lucht uit mijn mond, dat de hele auto afkoelt. Daarbij begin ik meestal ook enorm te zweten, wat super goed is voor mijn vochtafvoer. En als je hart in je keel bonkt, verbrand je dan niet extra veel calorieën?" 

“Of er nog meer voordelen aan rijangst zitten?” lacht Norah. “Absoluut. Ik ben me heel bewust van mijn sterfelijkheid als ik achter het stuur kruip. Daardoor leef ik helemaal in het nu. Werkt stukken beter dan mediteren.”

De Pin is het feministische zusje van De Speld. Ze delen hun satire, observaties en andere grappen iedere zaterdagochtend op deze plek. Wil je meer? (En ja, natuurlijk wil je dat!) Volg hen dan op Instagram of doe een Pin-binge op hun website

Martine Bakker & Janneke Rinzema

LEES MEER OVER