Close

Vriendschap is de beste wraak

22 juli 2021 01:07 / The BAM Bus
W Wat doe je als je ontdekt dat je vriend er nog een ander op nahoudt - sterker nog: twee anderen? Juist: dan dump je de man en houd je de vrouwen.

Het kan zó uit een film komen. Sterker nog: het is het plot van de romcom-klassieker The Other Women met Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton in de hoofdrol. Zij komen erachter dat ze alle drie een relatie hebben met dezelfde man en nemen keihard wraak: ze sneaken vrouwelijke hormonen in zijn smoothies en leggen de fraude die hij op werk pleegt bloot en worden onderwijl onverwachts vriendinnen van elkaar. Maar het verhaal van de meiden van The BAM bus bewijst dat het echte leven soms nog een stukje zoeter is dan op het witte doek.

Wraak was niet aan de orde toen Abi Roberts (19), Bekah King (18) en Morgan Tabor (21) achter het bedrog van hun gezamenlijke vriend kwamen. OG - original girlfriend - Morgan was de eerste die iets doorkreeg. Ze was al een paar jaar samen met haar schoolliefde toen ze merkte dat hij zich online wel met héél veel andere vrouwen bezighield, zo vertelt ze aan The Washington Post. Enig speurwerk wees uit dat ene Abi verdacht veel foto's van dezelfde jongen en haar samen op haar socials postte. Een DM'etje later was dus ook Abi uit de droom geholpen dat ze een monogame relatie had. 

Een bijzonder filmisch moment volgde toen de jongeman in kwestie thuiskwam bij Morgan, op het moment dat die net met Abi aan het Facetimen was. "Hey, kijk 's! Ik ben nieuwe vrienden aan het maken", zei ze, terwijl het hem langzaam begon te dagen dat hij betrapt was. Hij begon nog aan een pleidooi dat er niks mis was met meerdere vriendinnen hebben, maar daar moesten said girlfriends niks van weten. Bovendien ontdekten ze in de weken daarna nog zeker zes andere geliefden. 

Een van hen was Bekah King. In plaats van elkaar iets kwalijk te nemen, besloten de drie af te spreken en verhalen over hun vreselijke ex uit te wisselen. Met allemaal had hij het gehad over een mooie, lange toekomst samen en met allemaal had hij dezelfde droom gedeeld: in een busje door het land trekken. En toen was de connectie snel gemaakt. Dump the boyfriend, keep the dream: ze gingen samen op reis.

Via via tikten ze een oude schoolbus op de kop, noemden 'm de B.A.M. bus naar hun initialen, en besteedden een paar maanden aan het opknappen ervan. Inmiddels is het een paleisje op wielen, met een keuken, zitbank en stapelbedden. En nu zijn ze al een maand met z'n drieën on the road, op een droomtrip langs allerlei mooie natuurgebieden. Hun avonturen onderweg delen ze via Instagram met inmiddels ruim 53.000 volgers. Wraak speelt daarbij geen enkele rol: "Wat deze gast heeft gedaan is niet bepalend voor onze levens. We voelen ons gezegend dat we elkaar hebben gevonden. We zijn vrienden voor het leven", aldus Morgan. 

Of de overspelige man er ook zo over denkt, vertelt het verhaal niet. Aan The Washington Post laat hij desgevraagd - en toch een tikkie zuur - weten dat 'ieder verhaal twee kanten heeft', maar ook dat hij liever niks meer met zijn drie ex-vriendinnen te maken wil hebben. 

Het hele interview met Morgan Tabor in The Washington Post lees je hier

Peper Hofstede

LEES MEER OVER