Close

Janine koopt tweede portemonnee voor koffiespaarkaarten

23 oktober 2021 08:10 / Eva x De Pin
D De 25-jarige Janine heeft besloten te investeren in een nieuwe portemonnee speciaal voor al haar koffiespaarkaarten. Haar huidige kan de immense stapel niet meer aan. “Ik had mijn pinpas, rijbewijs, zorgpas en collegekaart er al uitgehaald om ruimte te maken, maar hij blijft toch echt overvol. Gelukkig heb ik nu een tweede.” 
Janine keert haar portemonnee ondersteboven en houdt een verfomfaaid stempelkaartje omhoog: "Kijk, deze is nog van toen ik in Tokio was vijf jaar geleden. Vet handig voor als ik ooit daar weer ben. Dan hoef ik nog maar negen koffies te halen en dan krijg ik alweer één gratis." Tevreden schuift Janine het kaartje weer tussen de 38 andere spaarkaarten in haar portemonnee. 

 

Tevreden kijkt Janine naar haar collectie. "Bij elkaar opgeteld zijn dit toch wel een stuk of vijftig stempels. Dat is zó vijf latte’s waard. Jammer dat ze verdeeld zijn over 39 verschillende koffiezaakjes. Maar dat komt vanzelf goed."
 
Dat veel koffiezaken tegenwoordig werken met een online spaarprogramma zet ook geen zoden aan de dijk voor Janine: "Ik heb vorige week een nieuwe telefoon gekocht omdat m’n geheugen vol was door alle spaarkaart-apps."

De Pin is het feministische zusje van De Speld. Ze delen hun satire, observaties en andere grappen iedere zaterdagochtend op deze plek. Wil je meer? (En ja, natuurlijk wil je dat!) Volg hen dan op Instagram of doe een Pin-binge op hun website

Hanna Koek

LEES MEER OVER