Close

Je zaken op orde: 7 x vrouw & geld

10 november 2021 02:11 / Equal pay day
H Het is Equal Pay Day, de dag dat alle vrouwen in Europa de rest van het jaar symbolisch voor niks werken. Dat ligt aan de loonkloof, and it sucks. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om stevig grip op je financiën te houden.

Klap je laptop maar dicht en leg je benen op tafel: jij hoeft de rest van het jaar niks meer te doen. Als je een vrouw bent tenminste. Nederlandse vrouwen verdienen gemiddeld nog altijd 13,7 procent minder dan mannen. Daar zijn allerlei verklaringen voor, bijvoorbeeld dat beroepen waar veel vrouwen in werkzaam zijn - we noemen triviale vakgebieden als het onderwijs en de zorg - gemiddeld weinig betalen, en dat vrouwen ook minder vaak een leidinggevende functie hebben. Maar zelfs als je dat en andere factoren als opleiding, het aantal uur dat je werkt of in welke provincie je woont compleet buiten beschouwing laat, verdienen vrouwen nog altijd consequent 5 procent minder dan mannen, zo blijkt uit het nieuwste Nationaal Salaris Onderzoek. Als een man bruto 3500 euro per maand gestort krijgt, is dat voor een vrouw 3325 euro. 

Stom natuurlijk, want waarom zou je in godesnaam genoegen nemen met minder? Een eerlijke beloning voor je werk willen, is niks te veel gevraagd. En laten we wel zijn: geld is leuk. Het biedt je onafhankelijkheid en keuzevrijheid. En kan je nagaan wat je met die extra 175 euro in de maand zou kunnen doen! Daarom zetten we 8 artikelen over geld op een rij die we hier eerder publiceerden.

1. Zo tackelen we de loonkloof

Journalist Franke van Hoeven zocht eerder dit jaar uit waar dat gat in de beloning nou precies in zit, en vooral ook: hoe we het dichten. En gelukkig is dat best haalbaar - als de overheid, werkgevers én mannen zich maar een beetje willen inzetten. En o ja, we kunnen zelf ook best wat doen om gewoon gelijk betaald te krijgen

2. Zijn we niet gewoon lui?

De term 'luie deeltijdprinsesjes' heb je vast weleens in dit verband voorbij horen komen. Zit daar een kern van waarheid in? Ook dat zocht Franke uit. Dat van het parttime'en klopt best (en ook Nederlandse mannen zijn op Europees niveau kampioen deeltijdwerk), maar van dat lui zijn dan weer helemaal niet. Ze ging met verschillende mensen in gesprek over of dit een probleem is en waarom dan, en wat we eventueel kunnen doen voor de emancipatie van vrouwen én mannen. 

3. Eerlijk zullen we alles delen

Als je als vrouw een relatie hebt met een man, is de kans dat je minder geld binnenbrengt nog altijd behoorlijk groot. En ongeacht je inkomen, is de kans dat je méér zorgt dat ook. Waar vind je dan samen de balans? Ook op die vraag probeerde Franke - verslaggever rechtvaardigheid extraoridinaire -  een antwoord te vinden. Een van de uitkomsten: de zogenaamde zakgeldmethode is verreweg de eerlijkste. Een andere belangrijke: praat al vóór je gaat samenwonen of trouwen over jullie financiën en zet daar afspraken over op papier. Hoe je dat het beste aanpakt? Dat lees je hier:

4. Zet die roze bril af

Eerder al vroeg redacteur Lizzy van Hees aan budgetcoach Eef van Opdorp naar haar beste tips om een gesprek over geld en liefde aan te vliegen. Van Opdorp is glashelder: "Bij alles wat meer is dan een one-night stand moet je het over geld hebben." Blijf je toch steeds een beetje ongemakkelijk om het onderwerp heen dansen (sowieso geen teken van gezonde communicatie, mensen!), dan is de kans dat het misgaat tussen jullie groot, zegt de budgetcoach: "De financiële relatie die je met je partner hebt, vormt de basis voor het slagen of mislukken van je relatie." En mocht de boel ontploffen, dan is partneralimentatie géén goed idee volgens haar. Je leest haar gepeperde mening hier:

5. Vraag het gewoon

Even terug naar de werkvloer. Want het dichten van de loonkloof is dan wel hartstikke complex, maar het kan natuurlijk ook geen kwaad zelf een keer om een beter salaris te vragen. Bij een nieuwe werkgever sowieso, maar ook in je huidige baan zijn er wellicht best mogelijkheden. Over hoe je dat het handigst aanvliegt, schreef journalist Kim van der Meulen dit artikel:

6. Weet wat een ander krijgt

Een goed startpunt daarbij is als je weet wat je collega's verdienen. Vinden wij Nederlanders altijd heel lastig, maar doe toch maar, ontdekte Kim in dit artikel. Zo zegt auteur en oprichter van SheConsult Vréneli Stadelmaier: "Hoe meer transparantie er binnen een organisatie is over de salarissen, hoe kleiner de lookloof wordt." En dat is Anne Abbenes van het Financial Psychology Institute met haar eens: "Mensen gaan ook harder werken, zijn meer betrokken en er is minder ziekteverzuim. En transparantie helpt om oneerlijke of bevooroordeelde vergoedingspraktijken uit de wereld te helpen." Hoe je dat aanpakt en niet awkward maakt, lees je hier:

7. Denk aan later

Ook als je met pensioen bent, blijft de kloof intact: vrouwen bouwen gemiddeld 40 procent minder op. Veer-tig procent! Kan je nagaan wat voor leuks en belangrijks je met al dat geld zou kunnen doen. We snappen heus dat het geen populair onderwerp is, maar het is zó de moeite waard om een keer echt voor te gaan zitten. En dan natuurlijk een plan maken en heel goed voor je toekomstige zelf zorgen. Wat je daarvoor moet doen zocht Kim gelukkig ook al voor je uit. Je leest het hier: