Close

RTL Project Glimlach: Jinek Junior

13 december 2021 08:12 / Kijktip
I In het kader van RTL Project Glimlach ontvangt Eva kinderen die ernstig ziek zijn en vertellen over hun ziekte, maar ook over hun positieve kijk op het leven. Daarnaast vraagt Eva een kinderarts en anesthesioloog wat zij doen voor angstvrije behandelingen in het ziekenhuis.

van 5 november tot en met 17 december komt RTL in actie voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Dit is een nieuwe samenwerking tussen de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen.

Onder de naam RTL Project Glimlach wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en projecten die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in één van deze kinderziekenhuizen worden behandeld.

Eva maakte een speciale Jinek Junior-uitzending, waarin Jula, Kess en Gio vertellen hoe het is om als kind vaak in het ziekenhuis te zijn. Ook anesthesioloog Lonneke Staals, kinderarts Martijn van der Kuip en kinderverpleegkundige Olaf Gerdes zijn te gast. Zij vertellen over de baanbrekende methodes die stress en angst bij kinderen kunnen verminderen.

LEES MEER OVER