Close

Annemieke nog maar één fles bodylotion verwijderd van positief zelfbeeld

29 januari 2022 04:01 / eva x de pin
A Als tiener was Annemieke erg onzeker. Ze vond haar buik te dik, haar pukkels lelijk, en haar nagelriemen te ruw. Een negatief zelfbeeld komt wel vaker voor op die leeftijd, maar toen Annemieke op haar 20e nog steeds niet naar zichzelf in de spiegel kon kijken zonder zelfhaat, besloot ze drastischere maatregelen te nemen: bodylotion smeren.

De afgelopen twee jaar heeft Annemieke anderhalve fles bodylotion per dag gesmeerd in de hoop net zo gelukkig te worden als de vrouwen in de reclames. "Ik smeer vijf keer per dag een dikke laag", laat Annemieke zien. Er zitten witte vegen op haar gezicht. "Het is best veel werk, en mijn wasmachine is nu vaak kapot omdat er zoveel bodylotion in mijn kleren trekt, maar het is het waard. Ik ben nu 1048 flessen verder en volgens mij ben ik er bijna."

"Therapie heb ik ook even geprobeerd, maar het zat zo diep bij mij, ik had echt zwaarder geschut nodig", vertelt Annemieke. "Toen dacht ik aan de slogan van L'Oreal: omdat je het waard bent. Daar kan geen therapie tegenop."

Djoni de Vos

LEES MEER OVER