Close

Een eerlijke kijk op modern moederschap in De wereld van Eva

23 mei 2022 05:05 / De Wereld van Eva
I In ‘De wereld van Eva’ gaat Eva in gesprek over de taboes rondom moederschap. Dat doet ze met experts, medisch specialisten en ouders zelf. Met oprechte interesse en humor – met het doel om schaamte te doorbreken en een open gesprek te voeren over het leven van moeders in Nederland. Wat gaat er goed? En: wat moet beter?

In haar nieuwe Videoland-docu behandelt Eva verschillende thema’s verspreid over drie afleveringen: de bevalling, het schuldgevoel van werkende moeders en seksualiteit na de bevalling. In deze afleveringen vertelt Eva ook over haar persoonlijke ervaringen en spreekt ze met verschillende mensen over hun ervaringen en bevindingen. Van experts tot moeders die zelf ergens tegenaan liepen, zonder taboes te vermijden. 

Eva: "Het moederschap maakte een verpletterende indruk op mij. Niet alleen de liefde die ik voel voor mijn zoon, maar ook alles eromheen. Ik ben daarom blij dat ik dit thema heb mogen onderzoeken in De wereld van Eva. Het is altijd spannend om zo’n persoonlijke serie te maken, maar alle verhalen en de mensen die bereid waren hieraan mee te werken, hebben ook mijn ogen geopend. Het is zo belangrijk dat we vaker – en eerlijker – met elkaar praten over het moederschap. Ook over alle issues en moeilijkheden die erbij horen. Als ik twee dingen heb geleerd, is het dat niemand hierin alleen is… ook al voelt dat soms wel zo. En dat er een heleboel hulp beschikbaar is, als je maar weet dat je erom kan en mag vragen. Met delen groeit troost, dus ik hoop dat deze serie zal bijdragen aan het gesprek over moederschap. Ik weet zeker dat het dan alleen maar beter wordt."

De wereld van Eva is vanaf aanstaande woensdag te zien bij Videoland.

LEES MEER OVER