Close

'Jullie hebben misschien mijn ruiten ingegooid, maar ik ben een bunker'

10 oktober 2022 09:10 / Droom groot
Jalila Essaïdi
Jalila Essaïdi
E Er is weinig zo bevredigend als een verse week. Een nieuwe kans om het leven bij de lurven te grijpen en er wat van te maken! Omdat iedereen weleens een mentaal duwtje in de rug kan gebruiken om groot te blijven dromen, of een shotje inspiratie voor wat dan ook, gaat Eva haar favoriete lessen en inzichten vanaf nu iedere maandag met je delen.

"Jullie hebben misschien mijn ruiten ingegooid, maar ik ben een bunker."

Vuurwerk op deze maandagochtend! Met dank aan Jalila Essaïdi, want dit zijn haar legendarische woorden. Ik sprak haar voor mijn boek Droom groot en ze vertelde over de muren van weerstand die ze op haar pad was tegengekomen toen ze het grootste project van haar leven probeerde te realiseren.

Waarom heb je nooit opgegeven, vroeg ik haar. "Ik weet wat ik daar te doen heb," zei ze, "en ik weet dat het te belangrijk is."

Misschien heb jij ook een spreekwoordelijke berg te beklimmen deze week, en misschien ben je moe van het strijden maar laat de woorden van Jalila hardop uit je mond komen – al is het stiekem ergens op de wc – en voel effe hoe lekker dat is!

Eva Jinek

LEES MEER OVER