Close

'Een ochtenderectie is helemaal niet voorbehouden aan mannen'

14 november 2022 12:11 / droom groot
Ellen Laan
Ellen Laan
E Er is weinig zo bevredigend als een verse week. Een nieuwe kans om het leven bij de lurven te grijpen en er wat van te maken! Omdat iedereen weleens een mentaal duwtje in de rug kan gebruiken om groot te blijven dromen, of een shotje inspiratie voor wat dan ook, deelt Eva iedere week haar favoriete inzichten en lessen.

Jaaaa je leest het goed! Even wat misverstanden over het vrouwenlichaam uit de weg ruimen op deze stralende maandagmiddag. "Vrouwen hebben ook een geslachtsorgaan dat 's ochtends, vlak voor het wakker worden, vaak relatief sterk doorbloed is. Dus je kunt als vrouw net zo goed wakker worden met een vochtige vagina, alleen zie je dat niet, waardoor je het vaak ook niet merkt." Deze kennis komt van prof. dr. Ellen Laan, een van de belangrijkste seksuologen die ooit heeft bestaan, en wie ik interviewde voor mijn boek Droom groot. Ellen leeft helaas niet meer, maar haar gedachtegoed wel.

Haar advies aan ons: "Het allerbelangrijkste voor seks is dat je goed moet kunnen voelen. Je moet echt ruimte maken voor je eigen seksuele gevoelens. Wat ik in mijn praktijk het meest te horen krijg van vrouwen is: o, het is zo balen, ik doe er zo ontzettend lang over om opgewonden te worden... En er dan meteen achteraan: ik vind dat zo zielig voor mijn vriendje, of mijn man. Dat vrouwen er zo naar kijken is een symptoom van het feit dat we meisjes en vrouwen niet goed genoeg leren dat hun gevoelens ertoe doen. Dat hun gevoelens even belangrijk zijn. Dat je echt de tijd moet nemen om te voelen of je opgewonden bent, en daar geen schaamte over moet hebben. Het is zo ontzettend belangrijk om heel goed waar te nemen hoe jouw lichaam reageert, wat jouw lichaam wil."

Neem een beetje Ellen mee in je dag, leer jezelf en je lichaam echt kennen. Happy Monday peeps

Eva Jinek

LEES MEER OVER