Close

'Wow, je kunt gewoon jezelf zijn en dan vinden mensen je óók leuk'

28 november 2022 10:11 / Droom groot
Lisa Mandemaker
Lisa Mandemaker
E Er is weinig zo bevredigend als een verse week. Een nieuwe kans om het leven bij de lurven te grijpen en er wat van te maken! Omdat iedereen weleens een mentaal duwtje in de rug kan gebruiken om groot te blijven dromen, of een shotje inspiratie voor wat dan ook, deelt Eva iedere week haar favoriete inzichten en lessen.

"Opeens kwam ik allemaal mensen tegen die net zo waren zoals ik. Ik weet nog dat ik voor het eerst besefte: wow, je kunt gewoon jezelf zijn en dan vinden mensen je óók leuk."

Mooie woorden van verwondering, van Lisa Mandemaker, in mijn boek Droom Groot. Een jonge ontwerper die het in 2019 al schopte tot de BBC top 100 van meest inspirerende en invloedrijke vrouwen ter wereld. Met deze woorden omschrijft ze haar gevoel ze voor het eerst op de kunstacademie terechtkwam. Lisa wist al heel vroeg dat ze daar heen wilde, maar ze kende niemand die er ooit was geweest, en niemand in haar familie kon erover vertellen of adviseren. Ze liet zich niet weerhouden door het onbekende, door de angst om er niet bij te horen, of iets niet te snappen. Ze bleek helemaal thuis te zijn. Over groot dromen gesproken!

Eva Jinek

LEES MEER OVER