Close

De baarbonus

12 november 2020 04:11 / Eva de Mol
Columnist background Columnist image
H Het lijkt wel alsof de conservatieve wind aantrekt in Nederland, valt Eva de Mol op. Zo viel afgelopen week het woord 'baarbonus' - een premie voor vrouwen die maar genoeg baby's op de wereld zetten. Zelf ziet onze columnist meer in een bonus voor werkende moeders.

Nu de roep om aanscherping van de abortuswet ook in Nederland klinkt, staat de positie van de vrouw binnen het gezin weer op de verkiezingsagenda. Er waait een steeds conservatievere wind in Europa, en rechts lijkt erop gebrand vrouwen terug naar het aanrecht te sturen – met de noodgedwongen financiële afhankelijkheid van dien. Terwijl economische zelfstandigheid juist zo belangrijk is voor vrouwen, zodat ze niet met lege handen komen te staan bij financiële tegenslagen, een scheiding, werkeloosheid of het overlijden van een partner.

Ken je dat, dat je bijna hartkloppingen krijgt als je iets leest omdat het zo indruist tegen alle normen waarden waar je in gelooft? Dat had ik bij het concept verkiezingsvoorstel van de SGP. De partij onderstreept 'de waarde van het klassieke gezin, de vertrouwde hoeksteen van de samenleving', staat in het verkiezingsprogramma, want: "Waar gezinnen floreren, bloeien mannen en vrouwen en kinderen op." En volgens dit gedachtegoed bloeien vrouwen vooral op achter het aanrecht, naast de wasmachine of gebogen over de sokkenla van hun man. Al vindt het ultieme opbloeien natuurlijk plaats tijdens het baren en opvoeden, dus dat moet worden beloond. Hoe meer kinderen hoe beter, is het credo, en daarom krijgen ouders bij de geboorte van hun vierde kind een bonus. Dat dit eenmalige extraatje van 1000 euro het weggevallen salaris van vrouwen in de verste verte niet compenseert, vergeten we voor 't gemak maar even.

Ik zie juist wel wat in een bonus voor werkende vrouwen

Waar vrouwen in ieder geval niet van horen op te bloeien is een fatsoenlijke baan. De kinderopvangtoeslag moet dan ook op de schop, want kinderen verdienen een persoonlijke opvoeding door hun eigen ouders. Dat is namelijk het beste, aldus de partij. Maar dat de financiële situatie van eenverdieners niet makkelijk is, negeren we ook. Wat vinden kinderen er zelf eigenlijk van als moeder verplicht thuisblijft en de hele dag klaar zit met vouwblaadjes en Pim Pam Pet? In West-Europa scoort Nederland nu al het laagst als het gaat om arbeidsparticipatie, we kunnen toch niet nóg verder naar beneden zakken?

Ik zie juist wat in een bonus voor werkende vrouwen die opvang regelen voor hun kids. Ik geloof namelijk dat we de arbeidspositie van vrouwen echt alleen maar kunnen verbeteren door de kinderopvang nog aantrekkelijker te maken. En dan gaat het niet alleen om financieel aantrekkelijk, maar ook over de inhoudelijke en sociale invulling van kinderopvang. Want een moeder wil haar kind alleen ergens achterlaten waar ze dat met vertrouwen kan doen. Een vader trouwens ook. Gelukkig zijn er in Nederland een heleboel plekken waar dat zo is. Waar het label 'opvang' eigenlijk geen recht doet aan de kwalitatieve zorg die wordt geboden.

We moeten af van de cultuur waarin meer dan drie dagen opvang zielig is voor je kind

We moeten af van de cultuur waarin meer dan drie dagen opvang, thuis of ergens anders, zielig is voor je kind. Mijn zoontje vroeg me vorige week zelfs of hij niet vaker naar de opvang mag. Of het zo erg is bij ons thuis? Nee hoor, maar het enorme scala aan activiteiten – zoals kleimutsen maken, vingerhoedjes breien en moestuinen met vriendjes – ja, daar kan ik gewoon niet tegenop. Door kinderen te laten zien dat moeders ook werken, leer je jongens en meisjes dat het normaal is. En misschien stimuleer je meiden op die manier ook om zelf actief na te denken over hun dromen en doelen. Dus als mijn dochter me 's ochtends uitzwaait met: "Mama werken", ben ik alleen maar blij dat ik haar nu al laat zien dat het helemaal oké is om naast je identiteit als moeder nog meer te doen – en daar ook trots op te zijn.

Iedereen heeft rolmodellen nodig om te zien wat er allemaal mogelijk is in ons leven. Om zélf een rolmodel te worden, moet je durven pionieren. Dat is precies wat Eva de Mol doet met haar onderzoek en als technologie-ondernemer. Ze deelt iedere week haar persoonlijke ervaringen én legt uit wat er voor nodig is om zelf ondernemer te worden.