Close

Een onverwacht hoogtepunt

30 december 2022 09:12 / Eva Eikhout
Columnist background Columnist image
L Liefde, seks en daten gaan echt niet altijd over rozengeur en romantiek, maar zijn ook véél te leuk om helemaal geen kans te geven, weet presentator Eva Eikhout (26) uit ervaring. Levert het geen blijvertje op? Dan in ieder geval weer een (goed) verhaal. En die gaat ze vanaf nu om de week met ons delen, op deze plek.

"Schat, let jij maar op: volgend jaar hebben we allebei een partnertje met kerst", zegt Stijn steeds. Hij is mijn allerbeste vriend en in veel opzichten lijken we op elkaar. We doen grotendeels hetzelfde werk, hebben dezelfde ambities, gunnen anderen de hele wereld en maken ons permanent zorgen over de gezondheid van onze familieleden. En niet te vergeten: we hebben allebei een uitdagend liefdesleven. Ik ben zó gek op Stijn dat ik stiekem – en bij deze hardop uitgesproken – ooit zijn dubbelganger hoop tegen te komen die wél op vrouwen valt. Tevergeefs tot op heden en daarom maak ik hem, net als m’n andere vrienden, nu vooral gek met mijn 'micro-verliefdheidjes'. Ja jongens, ik kan er ook niks aan doen dat de meeste mensen er na tien bier een stuk knapper uitzien. 

Maar waar ik in de zomer meestal erg geniet van het single zijn, de bijbehorende eendagsliefdes, kleine flirts en spanning, is dit in de donkere wintermaanden toch anders. Er bestaat zowaar een woord voor dit winterse hunkeren naar meer: Cuffing Season. Ik ben dus zeker niet de enige die verlangt naar wat meer partnership om de donkere dagen mee door te komen. 

Terwijl ik een extra dikke laag make-up op deed, hoorde ik mijn familieleden langzaam binnendruppelen

Weer niemand mee naar het kerstdiner, en dat vind ik stiekem best jammer. Dit jaar misschien wel extra, omdat het me aan vorig jaar deed denken, toen het bíjna was gelukt. Ik was al een paar maanden aan het daten met iemand en het zag ernaar uit dat deze persoon het zowaar tot de kersttafel zou halen. Tot ik – op Eerste Kerstdag nota bene – zélf besloot om een U-bocht te makenn. Geloof me, het was absoluut niet de bedoeling om dit tijdens(!!!) kerst te doen, maar mijn date was de twee weken ervoor in het buitenland en in die twee weken draaide mijn gevoel 180 graden. Om dat nieuws nou via FaceTime te brengen vond ik ook weer zo wat. Net als liegen of blijven doen alsof, en dus dropte ik de bom bij thuiskomst en dat viel samen met, jawel, Eerste Kerstdag…

Huilend reed ik naar huis en terwijl ik een extra dikke laag make-up op deed om mezelf een beetje op te lappen, hoorde ik mijn familieleden beneden langzaam binnendruppelen.

En toen was daar een kleine plottwist – of groot kerstwonder

Afijn, dat (hopelijk) nooit meer. Om de humor er een beetje van in te blijven zien, overwoog ik dit jaar nog even om met een daadwerkelijke aanhanger achter m’n auto aan naar het kerstdiner te rijden. En hoewel dat vast en zeker goed zou scoren op Instagram, was het me net te veel gedoe. 

Maar terwijl ik het dit jaar liever helemaal anders wilde doen, had ik me toch weer voorbereid op een kerst mét familie, maar zónder flirt. En toen was daar een kleine plottwist – of groot kerstwonder. Compleet onverwacht. Ik stond vrijdagnacht te dansen in een donkere en dampende zaal, toen die jongen, die ik stiekem al langer heel knap vind, opeens naast me stond. We spraken elkaar wel vaker, maar ik had nooit verwacht dat hij mij op die manier zag staan. Nog voor ik het zelf doorhad zoenden we. Toch een aangenaam hoogtepunt voor het hele circus der feestdagen echt losbarstte. Toen ik na een paar spaarzame uurtjes slaap wakker werd, lag hij met zijn arm om me heen geslagen te snurken.

En zo zat ik zes uurtjes later met een enorm slaaptekort, maar gevuld hart aan de kersttafel.